Jennys favoritrecept
20 min |2 portioner

Du behöver

  • 200g Yipin tempeh helbit
  • 2 port. pasta (t ex pappardelle)
  • neutral olja
  • 1 msk ljus sojasås
  • 2 schalottenlökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1-1 ½ dl msk gochujangpasta eller sambal oelek
  • 1 msk agavesirap eller honung
  • 1 ½ dl valfri matgrädde
  • 2 dl pastavatten
  • ca ½ msk limejuice
  • salt & peppar

Så gör du

  1. Tärna tempeh helbiten i små kuber.
  2. Stek tempeh kuberna i en stekpanna på medelhög värme i neutral olja och sojasås. Ställ åt sidan.
  3. Koka pasta enligt anvisningar på förpackningen.
  4. Hacka lök och vitlök. Stek i en stekpanna på medelhög värme tillsammans med lite neutral olja. Addera gochujangpasta, matgrädde, pastavatten och limejuice. Salta och peppra efter smak.
  5. Vänd ner pastan i såsen och addera din stekta tempeh. Servera och toppa med valfri parmesan och färsk koriander.
  6. Servera och njut!

 

Ett vinnande recept på vegetarisk pasta?

Visst var det gott? Vår vegetariska pasta får en spännande twist med gochujang (koreansk chilipasta) som ger en asiatisk touch på rätten. En kombo som vi lovar gör succé i vår vegetariska pasta.

 

Men vadå tempeh?

I receptet använder vi även vår tempeh helbit – ett toppenval för dig som vill äta mer vegetariskt och samtidigt få i dig gott om protein (19g protein per 100g med vår helbit!). Vår tempeh görs av fermenterade sojabönor och har en mild, nötig smak. Helbiten kan du skära precis som du vill; till skivor, strimlor, biffar, burgare, filéer eller kuber – som i det här receptet på vegetarisk pasta. Med sin naturella smak är den redo att smaksättas med dina godaste kryddor och marinader. En ny favorit i köket helt enkelt!