Recept: Vegetarisk pasta med tempeh och gochujang
Recept på vegetarisk pasta med tempeh, klart på bara 20 minuter! Den perfekta vardagsrätten att slänga ihop när du är sugen på en krämig och enkel vegetarisk pasta med lite sting 🔥 Vi lagar den med vår nyhet Tempeh helbit som är en otroligt bra vegetarisk proteinkälla (19g protein per 100g!). Vi tärnar och steker den krispig i sojasås för en riktigt god smak. Ett ultimat recept på vegetarisk pasta, helt enkelt. Prova och njut!
Recept på vegetarisk pasta med tempeh, klart på bara 20 minuter! Den perfekta vardagsrätten att slänga ihop när du är sugen på en krämig och enkel vegetarisk pasta med lite sting 🔥 Vi lagar den med vår nyhet Tempeh helbit som är en otroligt bra vegetarisk proteinkälla (19g protein per 100g!). Vi tärnar och steker den krispig i sojasås för en riktigt god smak. Ett ultimat recept på vegetarisk pasta, helt enkelt. Prova och njut!
Du behöver
- 200g Yipin tempeh helbit
- 2 port. pasta (t ex pappardelle)
- neutral olja
- 1 msk ljus sojasås
- 2 schalottenlökar
- 2 vitlöksklyftor
- 1-1 ½ dl msk gochujangpasta eller sambal oelek
- 1 msk agavesirap eller honung
- 1 ½ dl valfri matgrädde
- 2 dl pastavatten
- ca ½ msk limejuice
- salt & peppar
Så gör du
- Tärna tempeh helbiten i små kuber.
- Stek tempeh kuberna i en stekpanna på medelhög värme i neutral olja och sojasås. Ställ åt sidan.
- Koka pasta enligt anvisningar på förpackningen.
- Hacka lök och vitlök. Stek i en stekpanna på medelhög värme tillsammans med lite neutral olja. Addera gochujangpasta, matgrädde, pastavatten och limejuice. Salta och peppra efter smak.
- Vänd ner pastan i såsen och addera din stekta tempeh. Servera och toppa med valfri parmesan och färsk koriander.
- Servera och njut!
Ett vinnande recept på vegetarisk pasta?
Visst var det gott? Vår vegetariska pasta får en spännande twist med gochujang (koreansk chilipasta) som ger en asiatisk touch på rätten. En kombo som vi lovar gör succé i vår vegetariska pasta.
Men vadå tempeh?
I receptet använder vi även vår tempeh helbit – ett toppenval för dig som vill äta mer vegetariskt och samtidigt få i dig gott om protein (19g protein per 100g med vår helbit!). Vår tempeh görs av fermenterade sojabönor och har en mild, nötig smak. Helbiten kan du skära precis som du vill; till skivor, strimlor, biffar, burgare, filéer eller kuber – som i det här receptet på vegetarisk pasta. Med sin naturella smak är den redo att smaksättas med dina godaste kryddor och marinader. En ny favorit i köket helt enkelt!
Visst var tempeh gott?
Laga fler av våra tempeh recept nedan.