Recept av Yipin
ca 1h |8-10 portioner

Du behöver

Påsktårta:

  • 1 ½ dl kikärtsspad
  • 3 dl strösocker
  • 2 citroner, zest
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljpulver
  • ½ tsk salt
  • 1 dl rapsolja
  • ½ dl vegansk grädde 23%

Vit choklad frosting:

  • 400g Yipin silkestofu
  • 200g vegansk vit choklad
  • 2 msk citronsaft
  • 2 msk florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker

Topping:

  • citronmeliss
  • citronzest
  • hallon

Tips!

Handla Yipin Silkesmjuk tofu i vegokylen på ICA, Coop, Hemköp, City Gross, Willys eller Mathem.

Så gör du

  1. Sätt ugnen på 175° grader.
  2. Vispa kikärtsspad och socker poröst. Riv i citronskal från en av citronerna och sedan de torra ingredienserna till en klumpfri smet. Rör i rapsolja och vegansk grädde.
  3. Klä en 24 cm springform med bakplåtspapper. Häll i smeten och grädda kakan mitt i ugnen ca 30-40 minuter tills att en provsticka kommer upp torr.
  4. Smält den vita chokladen försiktigt i ett vattenbad eller i mikron (korta intervaller). Låt svalna lite.
  5. Mixa silkestofu, smält vit choklad, citronsaft, florsocker och vaniljsocker till en slät frosting. Ställ in kylen i minst 1 timme så att den får sätta sig.
  6. Bred ut frostingen över den avsvalnade citronkakan. Toppa med hallon, rivet citronskal och citronmeliss. Servera och njut!

Påsktårta med vit choklad… och tofu? Mums!

Precis! Vi använder silkestofu i frostingen för EXTRA krämighet och smak (det är faktiskt hemligheten till att det blir så gott 😉). Med silkestofu och vit choklad mixad i frostingen, citron i basen och hallon på toppen får du en alldeles utsökt påsktårta. Dessutom är den väldigt enkel att baka. Söt och syrlig – det blir så gott så smaklökarna dansar av glädje! Glad påsk 💛