Fridas favoritrecept
30 min |4 portioner

Du behöver

  • 400g Yipin fast tofu naturell
  • rapsolja att steka i
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 4 dl panko
  • 1 krm salt
  • tortillabröd
  • machésallad
  • srirachamajo

Mangosalsa:

  • 250g fryst mango (tinad)
  • 1 röd chili
  • ½ rödlök
  • koriander

Tips!

Handla Yipin fast tofu naturell i vegokylen på ICA, Coop, Hemköp, City Gross, Willys och Mathem.

Så gör du

  1. Finhacka chili, rödlök och koriander. Blanda samman med mangon i en skål.
  2. Pressa ut överflödig vätska ur tofun och skär sedan i mindre block, ca 1×3 cm.
  3. Häll upp vetemjöl, panko och ägg i separata tallrikar. Blanda ner salt i pankon och vispa ägget lite med en gaffel.
  4. Doppa ett tofublock åt gången i vetemjöl, sedan ägg, och sist panko.
  5. Hetta upp en panna med rikligt med olja. Stek blocken på medelhög värme tills de är gyllene och krispiga. Lägg på ett galler eller hushållspapper.
  6. Toppa din tortilla med machésallad, mangosalsa, panerad tofu och drissla över sriracha. Servera och njut!

Pankofriterad tofu på bästa sätt!

Där har du det! Gyllene och krispig pankofriterad tofu är busenkelt att laga 😎 Tack vare vår fasta tofu naturell får den perfekt konsistens med en krispig yta och ett saftigt inre. Och bäst av allt? Nu när du vet hur du får till pankofriterad tofu kan du också använda det om och om igen. Testa det i en sötsyrlig nudelsallad eller servera med ris – möjligheterna är oändliga och smakerna är otroooliga 😋 Smaklig måltid!