Recept av Yipin
20 min |2 portioner

Du behöver

  • 230 g Yipin alspånsrökt tofu
  • neutral olja
  • 2 msk ljus sojasås
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 cm ingefära
  • 1 morot
  • 1 röd paprika
  • ½ vitkål
  • 1 gul lök
  • 1 msk kinesisk soja
  • 2 portioner nudlar (t. ex. ramen, risnudlar eller äggnudlar)

 

Tillbehör

  • salladslök
  • sesamfrön

 

Tips!

Du hittar alspånsrökt tofu i vegokylen i matbutiken, eller på mathem.se.

Så gör du

  1. Skär alspånsrökt tofu i 1 x 2 cm stora bitar. Riv ingefära och vitlök. Strimla morot, vitkål och paprika. Skär till sist gul lök i medelstora bitar.
  2. I en wok- eller stekpanna, stek tofun på medelhög värme i lite neutral olja. Tillsätt hälften av den ljusa sojasåsen samt hälften av den rivna vitlöken och ingefäran. Fortsätt att steka tills tofun blivit gyllenbrun och fått yta, och lägg sedan undan tofun på en tallrik.
  3. I samma panna, addera därefter olja och alla grönsaker. Tillsätt resten av den ljusa sojan, vitlöken och ingefäran, samt kinesisk soja. Stek tills grönsakerna mjuknat.
  4. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Vänd sedan i nudlarna i wokpannan och lägg till sist i tofun. Blanda om och låt värmas upp i någon minut.
  5. Servera dina nudlar med tofu i en djup skål och toppa med salladslök och sesamfrön. Mums!

 

Nudlar med tofu = fräsch middag på ett kick! 

Visst var det enkelt? Sojasås + alspånsrökt tofu + nudlar + krispiga grönsaker kan ju inte bli annat än succé!

I detta recept på nudlar med tofu använder vi en smaksatt tofu. Vi menar såklart alspånsrökt tofu; en tofu som vår familj röker själva med äkta alspån i vår lilla tofufabrik i Vallentuna. Resultatet blev en kombination av umami och rökighet med extra fast konsistens, som gör den både förtrollande god, lättlagad och dessutom enkel att steka krispig.

Tips! Prova även alspånsrökt tofu istället för korv i en tofu stroganoff, som bacon i en carbonara eller ät den som den är, som pålägg på mackan. Att skippa köttet har nog aldrig varit enklare, eller godare, för den delen.

 

Scrolla ned för att lära dig mer om tofu!