Nudlar med tofu
Nudlar med tofu på 20 min! Vill du variera vardagen med mer asiatiskt och vegetariskt? Då är detta receptet något för dig. Här används krispigt stekt alspånsrökt tofu; en extra fast och proteinrik tofu som vår familj tillverkar i Vallentuna. Tofun serveras med nudlar och en fyllig sås med smak av sojasås, vitlök och ingefära. Varsågod att njuta av nudlar med tofu!
Nudlar med tofu på 20 min! Vill du variera vardagen med mer asiatiskt och vegetariskt? Då är detta receptet något för dig. Här används krispigt stekt alspånsrökt tofu; en extra fast och proteinrik tofu som vår familj tillverkar i Vallentuna. Tofun serveras med nudlar och en fyllig sås med smak av sojasås, vitlök och ingefära. Varsågod att njuta av nudlar med tofu!
Du behöver
- 230 g Yipin alspånsrökt tofu
- neutral olja
- 2 msk ljus sojasås
- 1 vitlöksklyfta
- 1 cm ingefära
- 1 morot
- 1 röd paprika
- ½ vitkål
- 1 gul lök
- 1 msk kinesisk soja
- 2 portioner nudlar (t. ex. ramen, risnudlar eller äggnudlar)
Tillbehör
- salladslök
- sesamfrön
Tips!
Du hittar alspånsrökt tofu i vegokylen i matbutiken, eller på mathem.se.
Så gör du
- Skär alspånsrökt tofu i 1 x 2 cm stora bitar. Riv ingefära och vitlök. Strimla morot, vitkål och paprika. Skär till sist gul lök i medelstora bitar.
- I en wok- eller stekpanna, stek tofun på medelhög värme i lite neutral olja. Tillsätt hälften av den ljusa sojasåsen samt hälften av den rivna vitlöken och ingefäran. Fortsätt att steka tills tofun blivit gyllenbrun och fått yta, och lägg sedan undan tofun på en tallrik.
- I samma panna, addera därefter olja och alla grönsaker. Tillsätt resten av den ljusa sojan, vitlöken och ingefäran, samt kinesisk soja. Stek tills grönsakerna mjuknat.
- Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Vänd sedan i nudlarna i wokpannan och lägg till sist i tofun. Blanda om och låt värmas upp i någon minut.
- Servera dina nudlar med tofu i en djup skål och toppa med salladslök och sesamfrön. Mums!
Nudlar med tofu = fräsch middag på ett kick!
Visst var det enkelt? Sojasås + alspånsrökt tofu + nudlar + krispiga grönsaker kan ju inte bli annat än succé!
I detta recept på nudlar med tofu använder vi en smaksatt tofu. Vi menar såklart alspånsrökt tofu; en tofu som vår familj röker själva med äkta alspån i vår lilla tofufabrik i Vallentuna. Resultatet blev en kombination av umami och rökighet med extra fast konsistens, som gör den både förtrollande god, lättlagad och dessutom enkel att steka krispig.
Tips! Prova även alspånsrökt tofu istället för korv i en tofu stroganoff, som bacon i en carbonara eller ät den som den är, som pålägg på mackan. Att skippa köttet har nog aldrig varit enklare, eller godare, för den delen.
Scrolla ned för att lära dig mer om tofu!
Bli tofuexpert med vår familj!
Alltfler äter växtbaserad mat oftare; en kost som rekommenderas av dietister och kostvetare. Men tofu då? Är det nyttigt? Läs vidare och lär dig om 5 hälsofördelar med tofu.
Legenden säger att tofu har funnits lääänge. Men vad är tofu egentligen, var kommer det ifrån och hur tillverkas det? Här är artikeln för dig som är ny på tofu.
Det går att tillaga tofu på mängder av olika sätt; alltifrån att marinera, ugnsbaka, panera till att steka tofu. Här lär du dig 7 goda och enkla sätt som får dig att älska tofu.