Lindas favoritrecept
15 min |4 portioner

Du behöver

  • 400g Yipin fast tofu naturell
  • 2 rödlökar
  • 1 broccolihuvud
  • 4 tsk socker eller agavesirap
  • 4 tsk sesamolja
  • 1 dl vatten
  • 4 msk ljus sojasås
  • 2 tsk riven färsk ingefära
  • 200g nudlar (t ex risnudlar)

Tillbehör

  • salladslök
  • sesamfrön

Tips!

Handla Yipin fast tofu naturell på Mathem.

Du behöver

  1. Torka av tofun med en kökshandduk och pressa försiktigt ur vatten. Tärna härefter tofun i ca 1,5 cm stora kuber och skär rödlök och broccoli i medelstora bitar.
  2. Blanda ihop sojasås, sötning, sesamolja, vatten och riven ingefära i en bunke. Tillaga sedan valfria nudlar enligt anvisningar på förpackningen.
  3. I en wokpanna, stek tofun gyllene på medelhög-hög värme med neutral olja. När tofun fått lite färg, tillsätt grönsakerna och stek tills de mjuknat något och tofun har en krispig yta. Sänk sedan värmen, addera sojablandningen och de tillagade nudlarna. Blanda runt och woka i några minuter.
  4. Servera kinesisk wok i tallrikar (och spara gärna lite till matlådor!). Toppa till sist med salladslök, lime och sesamfrön. Mums!

 

Kinesisk wok = perfekt matlåda!

Visst var det snabbt och enkelt att laga? Det är dessutom en perfekt matlåda som är snäll mot plånkan (och stor potential finns för att imponera på klasskompisarna eller kollegorna!!).

 

Tofu passar som handen i handsken i wok! Här används vår fasta naturella tofu som vi tillverkar i Vallentuna med ett recept från vår gammelmormor.

Fast naturell tofu mår bra av att pressas lite på vatten innan tillagning. Då hjälper du tofun att nå sin fulla potential; få djupare smak, bättre tuggmotstånd och en krispigare yta. Hur gör du det då? Jo, du gör det enkelt genom att bara torka av den med en kökshandduk och försiktigt trycka ur vatten i någon minut. Galet enkelt!

 

Vill du ha ännu krispigare tofu så kan du även pressa tofun under en längre tid genom att lägga något tungt ovanpå. Läs mer i vår artikel: Tillaga tofu – 7 enkla och goda sätt.