Gochujang tempeh med ris och kålsallad
Gochujang tempeh med ris och kålsallad – en vardagsrätt som känns lite lyxigare. Vår tempeh teriyaki kommer redan tärnad och marinerad i en otroligt teriyakisås. Stek den tillsammans med sojasås, gochujang, ingefära och vitlök för att få en extra kick av smak. Det blir extra lyxigt med kålsalladen där zucchininudlarna, rödkål, morötter, rädisor och sockärtor gör det krispigt och syrligt. Ta en gaffel med lite gochujang tempeh, ris, och krispig kålsallad. En perfekt tugga kan jag lova!
Gochujang tempeh med ris och kålsallad – en vardagsrätt som känns lite lyxigare. Vår tempeh teriyaki kommer redan tärnad och marinerad i en otroligt teriyakisås. Stek den tillsammans med sojasås, gochujang, ingefära och vitlök för att få en extra kick av smak. Det blir extra lyxigt med kålsalladen där zucchininudlarna, rödkål, morötter, rädisor och sockärtor gör det krispigt och syrligt. Ta en gaffel med lite gochujang tempeh, ris, och krispig kålsallad. En perfekt tugga kan jag lova!
Du behöver
- 200g Yipin tempeh teriyaki
- 1 msk sojasås
- 1-2 msk gochujangpasta
- olja
- 1,5 tsk sötning (tex. honung eller agavesirap)
- 1 tsk ingefära (färsk eller lite mindre pulver)
- 1 vitlöksklyfta
- limejuice efter smak
- sesamfrön
- 2 portioner ris
- salt & peppar
-
Kålsallad
- 2 st zucchinis
- 4 medelstora morötter
- 3 dl rödkål
- sockerärtor
- 2 st rädisor
-
Vinägrette
- 1 msk risvinäger
- 1 tsk sesamolja
- 1 tsk olivolja
- ca 1 msk vatten
- ½ msk-1 msk sötning (honung, agave- eller lönnsirap)
- salt & peppar
- juice från ½ lime
-
Tillbehör
- Färsk koriander
Så gör du
- Stek tempehn i en het stekpanna tillsammans med sojasås, gochujang, olja, sötning, ingefära och vitlök. (Tillsätt vatten vid behov för att få en lösare sås)
- Koka ris enligt instruktioner på förpackningen.
- Strimla zucchini (eller använd mandolin) i tunna nudelliknande strimlor. Strimla rödkål, morötter och rädisor . I en kastrull med vatten, koka dina zucchininudlar något tills lite mjuka, ca. 5 minuter. Häll sedan kallt vatten över.
- Blanda ihop vinägretten i en stor skål, smaka av med sötning, salt och peppar. Blanda ihop med zucchininudlarna, rödkål, morötter, rädisor och sockärtor.
- Lägg upp allt på en tallrik, toppa med sesamfrön och koriander, och njut!
Gillade du gochujang tempeh?
Då måste du prova fler av våra tempeh recept