Johannas favoritrecept
15 min |2 portioner

Du behöver

 • 200 g Yipin tempeh original eller teriyaki
 • 2 dl ris
 • 2 dl skuren mango
 • 1 dl gurka
 • 2 dl rödkål
 • 1 dl picklad rödlök
 • 1–2 avokado
 • 1 msk olja
 • salt och peppar
 • Tillbehör

 • sesamfrön
 • lime

Tips!

Handla Yipin tempeh original på Mathem.

 

Så gör du

 1. Koka riset efter anvisningar på förpackningen. Under tiden, skär upp mango, rödkål, gurka och till sist avokado.
 2. Stek tempeh i olja tills den fått färg och tillsätt gärna lite japansk sojasås för extra smak. Smaka sedan av med salt och peppar.
 3. Servera samtliga ingredienser i en skål och toppa sedan med sesamfrön och lite färsk pressad lime. Njut av en god vegansk poké bowl!

 

Vegansk poké bowl med tempeh

I denna poké bowl används Yipin tempeh original som görs av fermenterade sojabönor och innehåller hela 20 g protein per 100 g! Den har ett bra tuggmotstånd, är riktigt saftig med en mild nötaktig smak vilket gör att du kan smaksätta den precis som du vill.

 

Vill du ha mer smak på din tempeh? Tillsätt lite sesamolja och japansk sojasås i stekpannan, simple as that. Eller använd vår nyhet Yipin tempeh teriyaki. Stek också tempehn i lite olja så får den dessutom en härligt kripsig yta och saftig insida.

 

Psst! Du kan enkelt variera en vegansk poké bowl genom att byta ut grönsaker och exotisk frukt utifrån vad du har hemma. Gott och dessutom svinnsmart på samma gång!

Upptäck Tofuguiden!

Laga tofu
Tips och artiklar
5 veganska snittar till fest
av Stina på Yipin

Är en av årets stora högtider runt hörnet, eller ska du ha fest? Då är veganska snittar världens bästa idé. Här har vi listat fem snittar som vi älskar!

Laga tofu
Tips och artiklar
Vegansk julmat – 7 goda recept
av Stina på Yipin

Vill du servera veganska alternativ på årets julbord? Här är våra 7 godaste recept på vegansk julmat som passar hela familjen; från vegansk julskinka, vegansk jansson till tofusill.

Laga tofu
Tips och artiklar
Adventsfika – 5 goda tips
av Jenny på Yipin

Finns det något mysigare än att fika på advent? Vi tror inte det. Så förbered glöggen och bjud sällskapet på riktigt god adventsfika! Bland våra tips hittar du något för alla.

Klimat och hälsa
Tips och artiklar
Vad är vegansk mat och vad äter en vegan?
av Stina på Yipin

Det har aldrig varit så enkelt att vara vegan som det är idag; och allt fler väljer den vägen för djuren, klimatet eller hälsans skull. Men vad innebär det att vara vegan egentligen? Vad är vegansk mat och vad äter en vegan? Följ med och lär dig allt du vill veta om veganism!

Klimat och hälsa
Är tofu nyttigt?
av Stina på Yipin

Alltfler äter växtbaserad mat oftare; en kost som rekommenderas av dietister och kostvetare. Men tofu då? Är det nyttigt? Läs vidare och lär dig om 5 hälsofördelar med tofu.

Laga tofu
Tips och artiklar
Tillaga tofu – 7 enkla och goda sätt
av Stina på Yipin

Det går att tillaga tofu på mängder av olika sätt; alltifrån att marinera, ugnsbaka, panera till att steka tofu. Här lär du dig 7 goda och enkla sätt som får dig att älska tofu.

Tofu, vad är det?
Vad är tofu?
av Stina på Yipin

Legenden säger att tofu har funnits lääänge. Men vad är tofu egentligen, var kommer det ifrån och hur tillverkas det? Här är artikeln för dig som är ny på tofu.

SE ALLA ARTIKLAR