Johannas favoritrecept
15 min |2 portioner

Du behöver

  • 200 g Yipin tempeh teriyaki eller original
  • 2 dl ris
  • 2 dl skuren mango
  • 1 dl gurka
  • 2 dl rödkål
  • 1 dl picklad rödlök
  • 1–2 avokado
  • 1 msk olja
  • salt och peppar
  • Tillbehör

  • sesamfrön
  • lime

Tips!

Handla Yipin tempeh på Mathem.

 

Så gör du

  1. Koka riset efter anvisningar på förpackningen. Under tiden, skär upp mango, rödkål, gurka och till sist avokado.
  2. Stek tempeh i olja tills den fått färg och tillsätt gärna lite japansk sojasås för extra smak. Smaka sedan av med salt och peppar.
  3. Servera samtliga ingredienser i en skål och toppa sedan med sesamfrön och lite färsk pressad lime. Njut av en god vegansk poké bowl!

 

Vegansk poké bowl med tempeh

I denna poké bowl används Yipin tempeh teriyaki som görs av fermenterade sojabönor och innehåller hela 20 g protein per 100 g! Den har ett bra tuggmotstånd, är riktigt saftig och marinerad i en fyllig teriyakisås vilket gör den både god och galet lättlagad. Ät som den är eller stek krispig i lite olja!

 

Du kan också använda vår naturella tempeh original. Smaksätt gärna den med lite sesamolja och japansk sojasås i stekpannan, simple as that.

Psst! Du kan enkelt variera en vegansk poké bowl genom att byta ut grönsaker och exotisk frukt utifrån vad du har hemma. Gott och dessutom svinnsmart på samma gång!