Lisa Englund
30 min |2 portioner

Du behöver

  • 200g Yipin tempeh teriyaki
  • 1 msk sojasås
  • 1-2 msk gochujangpasta
  • olja
  • 1,5 tsk sötning (tex. honung eller agavesirap)
  • 1 tsk ingefära (färsk eller lite mindre pulver)
  • 1 vitlöksklyfta
  • limejuice efter smak
  • sesamfrön
  • 2 portioner ris
  • salt & peppar
  • Kålsallad

  • 2 st zucchinis
  • 4 medelstora morötter
  • 3 dl rödkål
  • sockerärtor
  • 2 st rädisor
  • Vinägrette

  • 1 msk risvinäger
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 tsk olivolja
  • ca 1 msk vatten
  • ½ msk-1 msk sötning (honung, agave- eller lönnsirap)
  • salt & peppar
  • juice från ½ lime
  • Tillbehör

  • Färsk koriander

Så gör du

  1. Stek tempehn i en het stekpanna tillsammans med sojasås, gochujang, olja, sötning, ingefära och vitlök. (Tillsätt vatten vid behov för att få en lösare sås)
  2. Koka ris enligt instruktioner på förpackningen.
  3. Strimla zucchini (eller använd mandolin) i tunna nudelliknande strimlor. Strimla rödkål, morötter och rädisor . I en kastrull med vatten, koka dina zucchininudlar något tills lite mjuka, ca. 5 minuter. Häll sedan kallt vatten över.
  4. Blanda ihop vinägretten i en stor skål, smaka av med sötning, salt och peppar. Blanda ihop med zucchininudlarna, rödkål, morötter, rädisor och sockärtor.
  5. Lägg upp allt på en tallrik, toppa med sesamfrön och koriander, och njut!