Lisa Englund
30 min
|2 portioner
Du behöver
- 200g Yipin tempeh teriyaki
- 1 msk sojasås
- 1-2 msk gochujangpasta
- olja
- 1,5 tsk sötning (tex. honung eller agavesirap)
- 1 tsk ingefära (färsk eller lite mindre pulver)
- 1 vitlöksklyfta
- limejuice efter smak
- sesamfrön
- 2 portioner ris
- salt & peppar
-
Kålsallad
- 2 st zucchinis
- 4 medelstora morötter
- 3 dl rödkål
- sockerärtor
- 2 st rädisor
-
Vinägrette
- 1 msk risvinäger
- 1 tsk sesamolja
- 1 tsk olivolja
- ca 1 msk vatten
- ½ msk-1 msk sötning (honung, agave- eller lönnsirap)
- salt & peppar
- juice från ½ lime
-
Tillbehör
- Färsk koriander
Så gör du
- Stek tempehn i en het stekpanna tillsammans med sojasås, gochujang, olja, sötning, ingefära och vitlök. (Tillsätt vatten vid behov för att få en lösare sås)
- Koka ris enligt instruktioner på förpackningen.
- Strimla zucchini (eller använd mandolin) i tunna nudelliknande strimlor. Strimla rödkål, morötter och rädisor . I en kastrull med vatten, koka dina zucchininudlar något tills lite mjuka, ca. 5 minuter. Häll sedan kallt vatten över.
- Blanda ihop vinägretten i en stor skål, smaka av med sötning, salt och peppar. Blanda ihop med zucchininudlarna, rödkål, morötter, rädisor och sockärtor.
- Lägg upp allt på en tallrik, toppa med sesamfrön och koriander, och njut!
Gillade du gochujang tempeh?
Då måste du prova fler av våra tempeh recept
Jennys favoritrecept
Tempeh med jordnötssås och ris
20 min
|
Tempeh original
Recept av Yipin
Asiatisk tacos med tempeh
20 min
|
Tempeh original
Recept av Yipin
Asiatisk tempeh-sallad med glasnudlar
15 min
|
Tempeh teriyaki
Fridas favoritrecept
Dan dan nudlar med tempeh
10 min
|
Tempeh original
Jennys favoritrecept
Krämig chilipasta med krispig tempeh
20 min
|
Tempeh original
Recept av Yipin
Vegansk chili sin carne med tempeh
30 min
|
Tempeh helbit
Lukas favoritrecept
Teriyaki wok med tempeh
20 min
|
Tempeh teriyaki
Johannas favoritrecept
Vegansk poké bowl med tempeh
15 min
|
Tempeh teriyaki