Stinas favoritrecept
30 min |4 portioner

Du behöver

Krispig tofu

  • 400 g Yipin fast tofu naturell
  • 2 dl majsstärkelse
  • 3–4 dl panko
  • 1 ½ dl valfri matlagningsgrädde
  • ½–1 dl neutral olja
  • salt och peppar

 

Nudel- & kålsallad

  • 2 st zucchinis
  • 4 medelstora morötter
  • 3 dl rödkål

 

Vinägrette

  • 1 msk risvinäger
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 tsk olivolja
  • ca 1 msk vatten
  • ½ msk-1 msk sötning (honung, agave- eller lönnsirap)
  • salt & peppar
  • juice från ½ lime

 

Srirachamayo

  • 2 dl majonnäs eller creme fraiche
  • 2-3 tsk srirachasås

 

Tillbehör

  • färsk lime
  • koriander
  • jordnötter

 

Tips!

Hitta Yipin fast tofu naturell i vegokylen i matbutiken, eller beställ online på Mathem.

Så gör du

  1. Skär tofun i kuber och häll upp majsstärkelse, panko och matlagningsgrädde i separata skålar. Blanda sedan ner lite salt och peppar i den växtbaserade grädden.
  2. Doppa en av tofukuberna först i majsstärkelse, sedan i grädde och slutligen i panko. Repetera sedan genom att doppa kuben ytterligare en gång i grädden och panko för dubbelpanering.
  3. Hetta upp en panna med olja. Stek kuberna på medelhög värme tills alla sidor är gyllene och krispiga (ca. 10 min).
  4. Strimla zucchini (eller använd mandolin) i tunna nudelliknande strimlor. Strimla rödkål och morötter. I en kastrull med vatten, koka dina zucchininudlar något tills lite mjuka, ca. 5 minuter. Häll sedan kallt vatten över.
  5. Blanda ihop vinägretten i en stor skål, smaka också av med sötning, salt och peppar. Blanda ihop med zucchininudlarna, rödkål och morötter.
  6. Blanda ihop ingredienserna till din srirachamayo. Hacka jordnötter.
  7. Servera din asiatiska kålsallad i djupa tallrikar tillsammans med panerad tofu, toppa med koriander, hackade jordnötter, lite lime och srirachamayo. Mums!

 

Svensk tofu av familjen Lu

Vår familj tillverkar tofun i Vallentuna enligt ett familjerecept som gått i generationer, av ekologiska sojabönor från Frankrike. Här använder vi en fast naturell tofu, som får ett härligt krispigt yttre, och saftigt inre, när den paneras.

 

Har du provat receptet på crispy tofu?

Tagga @yipin.se i en bild på Instagram, vi älskar att bli inspirerade! <3