Chiapudding med kokosmjölk – enkelt och växtbaserat recept
Har du provat chiapudding med kokosmjölk och silkestofu? 😏 Det är otroooligt gott och suuuperenkelt att göra! Och tack vare silkestofun blir den dessutom EXTRA krämig, proteinrik och helt växtbaserad – mm så gott! Toppa med mango och hallon och plötsligt har du en riktig lyxfrukost som både ser fantastisk ut och smakar ännu bättre 😍
Har du provat chiapudding med kokosmjölk och silkestofu? 😏 Det är otroooligt gott och suuuperenkelt att göra! Och tack vare silkestofun blir den dessutom EXTRA krämig, proteinrik och helt växtbaserad – mm så gott! Toppa med mango och hallon och plötsligt har du en riktig lyxfrukost som både ser fantastisk ut och smakar ännu bättre 😍
Du behöver
- 400g Yipin silkesmjuk tofu
- 2 dl kokosmjölk
- 4 msk chiafrön
- 1 mogen mango
- färska hallon (till topping)
Tips!
Handla Yipin silkesmjuk tofu i vegokylen på ICA
Så gör du
- Lägg silkestofu och kokosmjölk i en skål eller mixer. Vispa eller mixa tills du får en helt slät och krämig blandning.
- Rör ner chiafröna och blanda. Låt sedan stå i minst 10 minuter (gärna längre, eller i kylskåp över natten) så fröna kan svälla.
- Skala och skär mangon i små kuber. Ställ hälften åt sidan för topping. Mixa resterande till en slät mangokräm (om du vill ha kräm).
- Fördela chiapuddingen i små glas eller burkar. Toppa med mangokrämen, mangokuber och färska hallon. Njut!
Chiapudding blir godare med silkestofu!
Ja, det är sant! Silkestofu är den perfekta ingrediensen för dig som vill ha ett växtbaserat alternativ som både är proteinrikt och naturligt kräääämigt 🤤 Det blir faktiskt riktigt gott, och ännu enklare blir det att preppa dessutom. Det här kan nog bli din nya go-to favorit!
Chiapudding med kokosmjölk eller något annat gott till frukost?
Kolla in vår receptbank med över 100+ recept på alltifrån chiapudding med kokosmjölk till våfflor utan ägg – gott, gott, gott!