Jennys favoritrecept
30 min |2 portioner

Du behöver

  • 230g Yipin tofu soja & ingefära
  • 1 broccolihuvud
  • 1 dl Yipin teriyakisås
  • grillspett
  • Topping

  • rostade sesamfrön
  • salladslök
  • färsk koriander

Så gör du

  1. Skölj broccoli och skär dem i buketter.
  2. Skär Yipin tofu soja & ingefära i 6 st kuber per block.
  3. Varva broccoli och tofu på spetten och lägg dem på grillen.
  4. Häll på rikligt med teriyakisås och pensla ut såsen på spetten. Grilla ordentligt på varje sida.
  5. Servera spetten med valfria tillbehör, t ex ris och sallad. Toppa med salladslök, rostade sesamfrön och färsk koriander.

 

Asiatiska grillspett for the win!

Eller hur? Det bästa med grillspett kan ju vara att det går att variera i oändlighet. Paprika och zucchini ena gången, tomater, aubergine och rödlök nästa gång. Eller varför inte variera sås mellan alltifrån teriyaki, hoisin eller en magisk umamisås? Självklart kan du också variera mellan olika typer av protein, t ex kyckling, fisk, tofu och kött.

 

Tips! Färdig teriyakisås

Dessa asiatiska grillspett blir extra snabblagade och goda med vår färdiga teriyakisås i klämbar pipflaska. Om du älskar teriyaki lika mycket som vi kan du även dippa de teriyaki-marinerade spetten i lite sås för extra mycket smak. Mums!

För att verkligen leva upp till namnet asiatiska grillspett använder vi även marinerad tofu, tillverkad i Vallentuna av oss i familjen Lu. Tofun blir krispig på grillen, smakrik med teriyakimarinaden och ger bra med protein (16,4g per 100g). Helt klart värd en chans, även om du kanske inte ätit så mycket tofu (än – det är vi här för att ändra på)!