Wrap med pulled tofu
Pulled tofu? Wrap your head around it! Pulled tofu wrap är perfekt för dig som vill ha ett gott, klimatsmart och hälsosamt alternativ till pulled pork. Genom att riva tofun steks den enkelt krispig, samtidigt som varje pulled tofu-bit blir riktigt smakrik. Dessa tofu wraps är busenkla att göra och kan älskas av alla – snacka om fullträff!
Pulled tofu? Wrap your head around it! Pulled tofu wrap är perfekt för dig som vill ha ett gott, klimatsmart och hälsosamt alternativ till pulled pork. Genom att riva tofun steks den enkelt krispig, samtidigt som varje pulled tofu-bit blir riktigt smakrik. Dessa tofu wraps är busenkla att göra och kan älskas av alla – snacka om fullträff!
Du behöver
- 400g EKO fast naturell tofu
- 1,5 dl Yipin Hoisinsås eller teriyakisås
- 4 dl lättpicklad rödkål
- 2 avokados
- 4 tortillabröd
- färsk koriander
- 2 lime
- sesamfrön
- 2 jalapeños (valfritt)
- valfri majonnäs
Så gör du
- Riv tofun på ett rivjärn. Hetta upp en stekpanna och stek tofun i lite olja, på medelhög värme tills den fått tuggmotstånd och stekyta.
- Tillsätt hoisinsåsen och stek några minuter till.
- Lägg upp tofun i tacobröd tillsammans med avokado, rödkål och jalapeños. Toppa med koriander, sesamfrön, limesaft och ringla över valfri mayo. NJUT!
För egenpicklad rödkål: Gör en klassisk 3-2-1 lag: 3 delar vatten, 2 delar socker och 1 del ättika. Låt stå i ca. 30 min.
Prova receptet, fota och tagga oss!
Tycker du vi pulled it off med receptet? Visa upp dina pulled tofu wraps på sociala medier och berätta vad du tycker! Eller gör din egen variant på tofu wraps och inspirera oss tillbaka. Glöm inte att tagga oss (@yipin.se) och #teamtofu, så kanske du hamnar på vår hemsida eller vår Instagram.