Recept av Yipin
20 min |4 portioner

Du behöver

  • 400g Yipin naturell tofu
  • 1,5 dl teriyakisås
  • 4 dl lättpicklad rödkål
  • 2 avokados
  • 4 tortillabröd
  • färsk koriander
  • 2 lime
  • sesamfrön
  • 2 jalapeños (valfritt)
  • valfri majonnäs

Så gör du

  1. Vira in tofublocket i hushållspapper och tryck ned tofun med händerna för att pressa ut vätska. Ta sedan bort pappret och torka av tofun.
  2. Riv tofun med hjälp av ett rivjärn.
  3. Hetta upp en stekpanna och stek tofun i lite olja, på medelhög värme tills den fått tuggmotstånd och stekyta.
  4. Tillsätt hoisinsåsen och stek några minuter till.
  5. Lägg upp tofun i tacobröd tillsammans med avokado, rödkål och jalapeños. Toppa med koriander, sesamfrön, limesaft och ringla över valfri mayo. NJUT!

För egenpicklad rödkål: Gör en klassisk 3-2-1 lag: 3 delar vatten, 2 delar socker och 1 del ättika. Låt stå i ca. 30 min.

 

Prova receptet, fota och tagga oss!

Tycker du vi pulled it off med receptet? Visa upp dina pulled tofu wraps på sociala medier och berätta vad du tycker! Eller gör din egen variant på tofu wraps och inspirera oss tillbaka. Glöm inte att tagga oss (@yipin.se) och #teamtofu, så kanske du hamnar på vår hemsida eller vår Instagram.