Recept av Yipin
20 min
|4 portioner
Du behöver
- 400g Yipin naturell tofu
- 1,5 dl teriyakisås
- 4 dl lättpicklad rödkål
- 2 avokados
- 4 tortillabröd
- färsk koriander
- 2 lime
- sesamfrön
- 2 jalapeños (valfritt)
- valfri majonnäs
Så gör du
- Vira in tofublocket i hushållspapper och tryck ned tofun med händerna för att pressa ut vätska. Ta sedan bort pappret och torka av tofun.
- Riv tofun med hjälp av ett rivjärn.
- Hetta upp en stekpanna och stek tofun i lite olja, på medelhög värme tills den fått tuggmotstånd och stekyta.
- Tillsätt hoisinsåsen och stek några minuter till.
- Lägg upp tofun i tacobröd tillsammans med avokado, rödkål och jalapeños. Toppa med koriander, sesamfrön, limesaft och ringla över valfri mayo. NJUT!
För egenpicklad rödkål: Gör en klassisk 3-2-1 lag: 3 delar vatten, 2 delar socker och 1 del ättika. Låt stå i ca. 30 min.
Prova receptet, fota och tagga oss!
Tycker du vi pulled it off med receptet? Visa upp dina pulled tofu wraps på sociala medier och berätta vad du tycker! Eller gör din egen variant på tofu wraps och inspirera oss tillbaka. Glöm inte att tagga oss (@yipin.se) och #teamtofu, så kanske du hamnar på vår hemsida eller vår Instagram.
För alla såsälskare därute…
Recept av Yipin
Krämig asiatisk köttfärssås med nudlar
20 min
|
Umamisås Soja & Shiitake
Recept av Julia Thielen
Bao buns med jordnötsmarinerad tofu
45 min
|
Extra fast tofu naturell (230g)
Recept av Yipin
Vietnamesisk baguette med hoisinsås
20 min
|
Hoisinsås Chili & Sesam
Recept av Yipin
Asiatiska nudlar med krämig jordnötssås
15 min
|
Silkestofu
Recept av Pralinsystrarna
Tofu med jordnötssås och nudlar
30 min
|
Fast tofu naturell
Recept av Yipin
Färska vårrullar med sötstark sås
30 min
|
Tempeh original
Recept av Yipin
Asiatisk nudelsallad med marinerad tofu
15 min
|
Tofu Soja & ingefära
Recept av Yipin
Buddha bowl med marinerad tofu
30 min
|
Fast tofu naturell