Recept av Sofia
30 min |2 portioner

Du behöver

  • Sesamburgaren:  

  • 200g Yipin tempeh helbit
  • 2 dl valfri mjölk 
  • 1½ msk vetemjöl  
  • 1 krm rostade sesamfrön 
  • salt & peppar 
  • 1 tsk paprikapulver 
  • 1 tsk grillkrydda 
  • 2 dl glutenfri panko
  • hamburgerbröd  
  • 1 avokado  
  • salladsblad  
  • 1 tomat  
  • Asiatisk coleslaw: 

  • 3 dl vitkål 
  • ½ rödlök 
  • 2 stora morötter 
  • 2 msk risvinäger 
  • 2 msk japansk soja 
  • ½ lime 
  • 1 msk socker 
  • 1½ dl bladpersilja 
  • 1 krm MSG 
  • Chilimayo:  

  • 1 ½ dl valfri majonäs 
  • 1 msk gochujang
  • 1 tsk siracha
  • ½ lime
  • 1 krm MSG
  • 1 msk sweet chilisås 

Så gör du

  1. Börja med din asiatiska coleslaw! Hyvla vitkål, riv morötter och skär rödlök i halvmånar. Pressa i en halv lime och häll i japansk soja, risvinäger, socker och MSG. Finhacka bladpersilja och häll i. Ställ in i kylen.  
  2. Näst på tur är såsen! Blanda majonnäs, gochujang, sriracha, limesaft, sweet chilisås och MSG. Ställ in i kylen.  
  3. Paneringsdags! Häll valfri mjölk i en skål. I en annan skål, blanda panko med grillkrydda, paprikapulver, rostade sesamfrön, salt och peppar. Dela tempehn en gång på längden i mitten för att få två ”burgare”.  
  4. Dippa tempehn i mjölken, och sedan i den smaksatta pankon.
  5. Ställ in i airfryer i 10 minuter på 200°C. Om du inte har en airfryer, stek på medelhög värme i olja tills vegoburgare är krispig på båda sidor.
  6. Börja platea! Bre gochujangmajonnäs i botten på hamburgerbrödet, på med ett salladsblad och sedan den krispiga tempeh-sesamburgaren. Skiva avokado och lägg på burgaren, sedan tomat och till sist ännu mer mayo.
  7. Servera sesamburgaren med den asiatiska coleslawen som tillbehör. Smaklig spis!

 

Ett vinnande recept på vegoburgare! Men vad är tempeh?

Tempeh är en proteinrik produkt gjord av fermenterade sojabönor, vilket ger den en unik smak och textur. Det är ett jättebra alternativ för vegetarianer eller veganer som söker en mättande proteinkälla. I det här receptet använder vi vår tempeh helbit för att laga en smakfull burgare. Tempeh-burgaren passar också utmärkt som vegetarisk grillmat, vilket gör den till ett måste för sommarens grillfester. Du kan självklart även byta ut tempeh mot något annat protein för variation, t ex mot tofu eller andra vegetariska proteiner. Prova vårt recept och njut av en krispig och smakrik vegoburgare! 🍔