Recept av Sofia
30 min
|2 portioner
Du behöver
-
Sesamburgaren:
- 200g Yipin tempeh helbit
- 2 dl valfri mjölk
- 1½ msk vetemjöl
- 1 krm rostade sesamfrön
- salt & peppar
- 1 tsk paprikapulver
- 1 tsk grillkrydda
- 2 dl glutenfri panko
- hamburgerbröd
- 1 avokado
- salladsblad
- 1 tomat
-
Asiatisk coleslaw:
- 3 dl vitkål
- ½ rödlök
- 2 stora morötter
- 2 msk risvinäger
- 2 msk japansk soja
- ½ lime
- 1 msk socker
- 1½ dl bladpersilja
- 1 krm MSG
-
Chilimayo:
- 1 ½ dl valfri majonäs
- 1 msk gochujang
- 1 tsk siracha
- ½ lime
- 1 krm MSG
- 1 msk sweet chilisås
Så gör du
- Börja med din asiatiska coleslaw! Hyvla vitkål, riv morötter och skär rödlök i halvmånar. Pressa i en halv lime och häll i japansk soja, risvinäger, socker och MSG. Finhacka bladpersilja och häll i. Ställ in i kylen.
- Näst på tur är såsen! Blanda majonnäs, gochujang, sriracha, limesaft, sweet chilisås och MSG. Ställ in i kylen.
- Paneringsdags! Häll valfri mjölk i en skål. I en annan skål, blanda panko med grillkrydda, paprikapulver, rostade sesamfrön, salt och peppar. Dela tempehn en gång på längden i mitten för att få två ”burgare”.
- Dippa tempehn i mjölken, och sedan i den smaksatta pankon.
- Ställ in i airfryer i 10 minuter på 200°C. Om du inte har en airfryer, stek på medelhög värme i olja tills vegoburgare är krispig på båda sidor.
- Börja platea! Bre gochujangmajonnäs i botten på hamburgerbrödet, på med ett salladsblad och sedan den krispiga tempeh-sesamburgaren. Skiva avokado och lägg på burgaren, sedan tomat och till sist ännu mer mayo.
- Servera sesamburgaren med den asiatiska coleslawen som tillbehör. Smaklig spis!
Ett vinnande recept på vegoburgare! Men vad är tempeh?
Tempeh är en proteinrik produkt gjord av fermenterade sojabönor, vilket ger den en unik smak och textur. Det är ett jättebra alternativ för vegetarianer eller veganer som söker en mättande proteinkälla. I det här receptet använder vi vår tempeh helbit för att laga en smakfull burgare. Tempeh-burgaren passar också utmärkt som vegetarisk grillmat, vilket gör den till ett måste för sommarens grillfester. Du kan självklart även byta ut tempeh mot något annat protein för variation, t ex mot tofu eller andra vegetariska proteiner. Prova vårt recept och njut av en krispig och smakrik vegoburgare! 🍔
Ditt nya favoritrecept?
Gillade du vårt recept på vegoburgare? Då måste du testa fler av våra recept nedan!
Recept av Maria Märlegård
Grillad tofu med vitlökspotatis
20 min
|
Extra fast tofu naturell (230g)
Recept av Yipin
Grillad tofubiff med smashed potatoes
45 min
|
Alspånsrökt tofu
Recept av Elin Torpvret (@elinsmatminnen)
Vegetariska turkiska biffar (köfte) – recept
45 min
|
Fast tofu naturell
Davids favoritrecept
Vegetariska grillspett med marinerad tofu
20 min
|
Friterad tofu
Jennys favoritrecept
Asiatiska grillspett med teriyakisås
30 min
|
Teriyakisås Original
Jocelines favoritrecept
Matvetesallad med marinerad tempeh
30 min
|
Tempeh helbit
Lukas favoritrecept
Banh mi med marinerad tofu
30 min
|
Tofu Soja & ingefära
Recept av Yipin
Vegansk wrap med BBQ-tempeh
15 min
|
Tempeh original