Davids favoritrecept
20 min |2-3 portioner

Du behöver

Vegetariska spett

  • 230 g Yipin extra fast naturell tofu eller 200 g Yipin friterad tofu
  • ½ zucchini
  • 1 röd paprika
  • 1 rödlök
  • grillspett

 

Marinad

  • 1 msk sweet chilisås
  • 1 msk ketchup
  • 3 msk japansk sojasås
  • 1 tsk limejuice
  • 3 msk agavesirap
  • 1 msk riven ingefära
  • 1 vitlöksklyfta

 

Tillbehör

  • rostad potatis
  • sallad
  • valfri sås

 

Tips!

Du kan köpa Yipin extra fast tofu naturell på Mathem.

 

Så gör du

  1. Blanda ihop marinaden i en skål. Dela härefter extra fast tofu i 2 x 2 cm stora kuber, eller använd färdigtärnad friterad tofu. Lägg tofukuberna i en burk eller bunke och häll sedan marinaden över. Låt tofun marinera i kylskåpet i minst 15 min (längre för djupare smak).
  2. Ta sedan ut tofun ur kylskåpet och separera tofun från marinaden (lägg den åt sidan). Häll marinaden som blev över i en kastrull och låt den sedan sjuda på låg värme tills du ser att den tjocknat (ca 10 min). Se till att du blandar om emellanåt så den inte bränner fast.
  3. Skär alla grönsaker i medelstora bitar.
  4. Värm upp grillen och varva sedan den marinerade tofun med grönsakerna på grillspett. Grilla tills du får önskad krispighet på alla sidor och pensla på marinaden/glazen på tofun under slutet av grilltiden.
  5. Sådär ja! Servera dina vegetariska grillspett med t ex sallad, potatis och sås. Njut!

 

Vegetariska grillspett + tofu = 10/10

Visst var det gott med tofu på spett? Marinerade tofuspett gör du bäst med en extra fast tofu: en lättlagad tofu med extra fast konsistens som också grillas och steks krispig på ett kick. Dessutom drar den åt sig smaker som ett riktigt proffs. Tips! Har du tid över? Låt tofun marineras i längre för ännu djupare smak.

 

Genom att låta marinaden sjuda i kastrull får du en fyllig och sticky glaze som passar utmärkt att glasera tofuspetten med, i slutet av tofuns grilltid. Vegetariska spett som dessa kan ingen motstå (nej inte ens du!), det är vi övertygade om.