Recept av Yipin
20 min |2-3 portioner

Du behöver

  • 230 g Yipin extra fast naturell tofu eller 200 g Yipin friterad tofu
  • ½ zucchini
  • 1 röd paprika
  • 1 rödlök

 

Marinad

  • 1 msk sweet chilisås
  • 1 msk ketchup
  • 3 msk japansk sojasås
  • 1 tsk limejuice
  • 3 msk agavesirap
  • 1 msk riven ingefära
  • 1 vitlöksklyfta

 

Tillbehör

  • rostad potatis
  • sallad
  • valfri sås

 

Tips!

Du kan köpa Yipin extra fast tofu naturell på Mathem och Mat.se.

 

Så gör du

  1. Blanda ihop marinaden i en skål.
  2. Dela extra fast tofu i 2 x 2 cm stora kuber, eller använd färdigtärnad friterad tofu. Därefter låter du den marinera i kylskåpet i minst 15 min.
  3. Lägg tofun åt sidan och häll resten av marinaden i en kastrull. Låt den sjuda på låg värme tills du ser att den tjocknat (ca 10 min). Se till att du blandar om emellanåt så den inte bränner fast.
  4. Värm upp grillen och sätt sedan tofun och grönsakerna på grillspett. Grilla tills du får önskad krispighet på alla sidor. Under slutet av grilltiden, pensla på marinaden/glazen på tofun.
  5. Sådär ja! Servera dina vegetariska grillspett med t ex sallad, potatis och sås. Njut!

 

Marinerade tofuspett gör du bäst med en extra fast tofu: en lättlagad tofu med extra fast konsistens som grillas och steks krispig på ett kick. Dessutom drar den åt sig smaker som ett riktigt proffs. Tips! Har du tid över? Låt tofun marineras i längre för ännu djupare smak.

 

Genom att låta marinaden sjuda i kastrull får du en fyllig och sticky glaze som passar utmärkt att glasera tofuspetten med, i slutet av tofuns grilltid. Vegetariska grillspett som dessa kan ingen motstå (nej inte ens du!), det är vi övertygade om!