Recept av Yipin
20 min |2 portioner

Du behöver

  • 230 g Yipin extra fast tofu
  • 2 tsk riven färsk ingefära
  • 2 msk olja
  • 2 msk vatten
  • 2 msk japansk sojasås
  • limesaft från ½ lime
  • 1 röd chili
  • 1 burk minimajs
  • ½ broccolihuvud
  • ½ gul paprika
  • risnudlar
  • ½ dl jordnötter

Tips!

Yipin extra fast tofu naturell finns att köpa på Mathem.

 

Så gör du

  1. Tärna tofun i cirka 1,5 x 1,5 cm stora kuber. Blanda ihop ingefära, olja, vatten, soja och limejuice i en bunke. Vänd ner tofun och låt vila i kylen i cirka 10-15 minuter.
  2. Under tiden, hacka chili och dela alla grönsaker i medelstora bitar. Hetta upp en wokpanna med olja och stek tofun tills den får yta. Tillsätt alla grönsaker och chili. Stek tills de mjuknat något.
  3. Koka risnudlar enligt anvisning på förpackningen. Häll sedan av vattnet och lägg i wokpannan. Smaka av med salt och peppar. Om woken känns torr, tillsätt lika många delar vatten som soja.
  4. I en stekpanna, rosta jordnötter tills de blivit gyllene, krossa dem och använd som topping. Vips så har du lagat en vegetarisk wok med nudlar, tofu och rostade jordnötter. Mums!

 

Tips! Ju längre tofun får dra åt sig av sojamarinaden, desto djupare smak får den. Välj även en extra fast naturell tofu då denna tofusort drar åt sig smaker allra bäst. Extra fast tofu är också enkel att steka krispig så att den får det där perfekta tuggmotståndet.