Recept av Yipin
15 min |4 portioner

Du behöver

  • 230g Yipin Extra fast tofu naturell
  • 50g valfritt smör
  • 1 msk japansk soja
  • 1 dl valfri crème fraiche
  • 2 msk valfri majonnäs
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1/2 rödlök
  • dill
  • salt och vitpeppar

Tips!

Handla Yipin Extra fast tofu naturell på ICA, Coop, Hemköp, City Gross, Willys och Mathem.

Så gör du

  1. Smält smöret på medelvärme tills det blir gyllenbrunt och doftar nötigt. Ta av från värmen och rör ner sojan. Låt svalna något.
  2. Tärna tofun i små kuber. Hacka rödlök och dill.
  3. Vispa ihop crème fraiche, majonnäs, senap, rödlök, dill och tofu. Häll i det brynta sojasmöret och rör ihop. Smaka av med salt och vitpeppar.

Tofusill med brynt sojasmör = stjärnan på sillbordet

Gör plats på sillbordet för en ny favorit! 😉 Tofusill med brynt sojasmör är en spännande variant på vegetarisk ”sill” som kombinerar alla de rätta smakerna. Mums! Vi använder såklart vår extra fasta tofu för det perfekta tuggmotståndet och för ett mer klimatsmart val. Perfekt till påsk, midsommar och många fler firanden. Servera med potatis, knäcke eller rakt från skeden – sen är det bara att njuuuta.

Psst! För en vegansk variant på krämig tofusill med brynt sojasmör, välj då vegansk crème fraiche och majonnäs – eller kolla in vårt recept på hur du enkelt gör vegansk majonnäs utan ägg och rapsolja.

Tofusill med brynt sojasmör eller någon annan variant?

Vad serverar du på sillbordet? Testa bjud något nytt som vegetarisk ”sill” med brynt smör, eller en vegansk skärgårdssill – kolla in våra smarriga recept på tofusillar här.