Krämig tofusill med äpple, chili och lime
Leta du efter något nytt till påskbordet? Testa då vårt recept på krämig tofusill 😋 Med rökt tofu, syrligt äpple, lime, lite hetta från chili och en krämig sås får du en vegetarisk ”sill” som slår alla klassiker. Det är dessutom superenkelt att slänga ihop, och går snabbare än kvickt! Perfekt att bjuda gästerna på till påsk och midsommar – eller varför inte bara njuta av själv?
Leta du efter något nytt till påskbordet? Testa då vårt recept på krämig tofusill 😋 Med rökt tofu, syrligt äpple, lime, lite hetta från chili och en krämig sås får du en vegetarisk ”sill” som slår alla klassiker. Det är dessutom superenkelt att slänga ihop, och går snabbare än kvickt! Perfekt att bjuda gästerna på till påsk och midsommar – eller varför inte bara njuta av själv?
Du behöver
- 200g Yipin alspånsrökt tofu
- 1 äpple
- 1 färsk chili
- 1 dl valfri crème fraiche
- 1 msk valfri majonnäs
- 1 tsk dijonsenap
- 1 msk pressad limejuice + zest
- 1 tsk honung
- salt och svartpeppar
Tips!
Handla Yipin Alspånrökt tofu i vegokylen på ICA, Coop, Hemköp, City Gross eller Mathem.
Så gör du
- Tärna tofu och äpple i små kuber. Skiva chili.
- Blanda crème fraiche, majonnäs, dijonsenap och honung i en skål.
- Vänd ner tofun, äpplet, chilin. Riv limen och pressa ut juicen. Smaka av med salt och svartpeppar.
Krämig ”sill” med äpple, chili och lime = 💛
Syrlig, het och krämig – mmm så gott! Den här krämiga tofusillen med äpple, chili och lime blir nog allas nya favorit 😍 För vem sa att sill måste vara fisk? Den här tofuversionen är minst lika god – men också snällare mot klimatet. I det här receptet använder vi nämligen vår alspånsrökta tofu (gjord på ekologiska sojabönor) som vi röker med äkta alspån i vår fabrik i Vallentuna.
Psst! Vill du ha vegansk majonnäs till tofusillen? Kolla in vårt recept på hur du enkelt gör vegansk majonnäs utan ägg och rapsolja.
Krämig tofusill med äpple, chili och lime – eller något annat?
Ja du, vi har ju fler recept på krämig och inlagd vegetarisk ”sill” på vår hemsida – med allt ifrån äpple, chili och lime till citron, dill och gräslök.