Recept av Yipin
15 min |4 portioner

Du behöver

  • 200g Yipin alspånsrökt tofu
  • 1 äpple
  • 1 färsk chili
  • 1 dl valfri crème fraiche
  • 1 msk valfri majonnäs
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 msk pressad limejuice + zest
  • 1 tsk honung
  • salt och svartpeppar

Tips!

Handla Yipin Alspånrökt tofu i vegokylen på ICA, Coop, Hemköp, City Gross eller Mathem.

Så gör du

  1. Tärna tofu och äpple i små kuber. Skiva chili.
  2. Blanda crème fraiche, majonnäs, dijonsenap och honung i en skål.
  3. Vänd ner tofun, äpplet, chilin. Riv limen och pressa ut juicen. Smaka av med salt och svartpeppar.

Krämig ”sill” med äpple, chili och lime = 💛

Syrlig, het och krämig – mmm så gott! Den här krämiga tofusillen med äpple, chili och lime blir nog allas nya favorit 😍 För vem sa att sill måste vara fisk? Den här tofuversionen är minst lika god – men också snällare mot klimatet. I det här receptet använder vi nämligen vår alspånsrökta tofu (gjord på ekologiska sojabönor) som vi röker med äkta alspån i vår fabrik i Vallentuna.

Psst! Vill du ha vegansk majonnäs till tofusillen? Kolla in vårt recept på hur du enkelt gör vegansk majonnäs utan ägg och rapsolja.

Krämig tofusill med äpple, chili och lime – eller något annat?

Ja du, vi har ju fler recept på krämig och inlagd vegetarisk ”sill” på vår hemsida – med allt ifrån äpple, chili och lime till citron, dill och gräslök.