Vegansk smörgåstårta
En festlig favorit! Här har du en vegansk smörgåstårta som är en underbart god variant av den svenska klassikern. Med en krämig fyllning av vegansk skagen och vår fylliga alspånsrökta tofu banar den väg för succé för alla typer av festligheter.
En festlig favorit! Här har du en vegansk smörgåstårta som är en underbart god variant av den svenska klassikern. Med en krämig fyllning av vegansk skagen och vår fylliga alspånsrökta tofu banar den väg för succé för alla typer av festligheter.
Du behöver
- 200 g Yipin tofuröra skagen
- 230 g Yipin alspånsrökt tofu
- 12 skivor formfranska
- 100 g vegansk färskost
- 1 dl vegansk majonnäs
- 1 ½ dl vispbar sojagrädde
Dekor
- gurka
- tångkaviar
- färsk dill
- alspånsrökt tofu
- tofuröra skagen
Tips!
Köp Yipin tofuröra skagen på Mathem.
Så gör du
- Stansa ut cirklar i formfranskan med ett glas eller en form, eller skär bort kanterna om du vill ha dem fyrkantiga.
- Hacka alspånsrökt tofu i småbitar, ca 5 x 5 mm, och blanda dem med färskosten. Bred på blandningen på fyra av de utstansade bröden. Lägg på en skiva bröd till.
- Bred ut tofuröra skagen på det andra lagret och täck med ytterligare en brödskiva.
- Vispa grädden hårt och blanda med majonnäsen.
- Täck hela bakelserna med majonnäsblandningen, både på sidorna och toppen.
- Dekorera med t.ex. gurka, tångkaviar, alspånsrökt tofu och dill eller ett extra lager med skagenröra.
- Servera vegansk smörgåstårta på studenten, midsommar eller andra festligheter!
Vad är det bästa med en vegansk smörgåstårta som denna? Jo, enbart fåtal ingredienser behövs och den är förvånansvärt enkel att göra. Dekorera den som du vill, till exempel med gurkskivor, dill, citron och tångrom. Vi kan nästan lova att alla vid matbordet kommer att bli imponerade!
I smörgåstårtan använder vi vår krämiga tofuröra skagen och alspånsrökt tofu. Den senare är ett gott alternativ till skinka med en god kombination av rökig smak och umami med en extra fast konsistens.