Vegansk pastasallad med örtig tofu
Med krispig örtmarinerad tofu gör du en vegansk pastasallad till något alldeles extra. Detta är en riktigt god och fräsch sallad som lagas på mindre än 15 minuter. Tofun steker du enkelt krispig, men det går också bra att äta den kall precis som den är. Med örtmarinerad tofu är du garanterad ljuvlig smak av basilika, timjan och vitlök.
Med krispig örtmarinerad tofu gör du en vegansk pastasallad till något alldeles extra. Detta är en riktigt god och fräsch sallad som lagas på mindre än 15 minuter. Tofun steker du enkelt krispig, men det går också bra att äta den kall precis som den är. Med örtmarinerad tofu är du garanterad ljuvlig smak av basilika, timjan och vitlök.
Du behöver
Så gör du
- Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen.
- Dela tofun i 1 x 1 cm stora kuber och stek i lite matfett på medelhög–hög värme tills alla sidor fått en gyllene yta.
- Hacka och dela grönsakerna. När pastan och tofun är klar, häll allt samman i en skål.
- Blanda olivolja, vinäger, citronpeppar och salt och ringla över salladen. Ta med vegansk pastasallad på picknick eller ät direkt. Mums!
I detta recept på vegansk pastasallad använder vi örtmarinerad tofu som är god i pasta och sallader såväl som i wraps och gratänger. Den är tillverkad i Sverige (Vallentuna), ekologisk och har en fyllig smak av vitlök, basilika, timjan; örter som tar dig på en smakresa till Italien.