Vegansk kvarg (yoghurt bowl)
En vegansk kvarg- eller yoghurt bowl – den perfekta frukosten eller mellanmålet! Med silkestofu får du en härligt krämig konsistens, nästan så att du vill äta upp allt på en gång. Den är dessutom rik på protein, tack vare silkestofun, vilket gör den till ett perfekt val både före och efter träningen när du behöver fylla på med näring. För en hälsosam start på dagen är vegansk kvarg också ett utmärkt alternativ – en perfekt början på morgonen för att känna dig pigg och mätt hela vägen fram till nästa måltid. Och det bästa? Den går snabbt att förbereda – på bara 15 minuter! Så enkel och god att du lätt kan göra den en del av din dagliga rutin! 🍓🍌
En vegansk kvarg- eller yoghurt bowl – den perfekta frukosten eller mellanmålet! Med silkestofu får du en härligt krämig konsistens, nästan så att du vill äta upp allt på en gång. Den är dessutom rik på protein, tack vare silkestofun, vilket gör den till ett perfekt val både före och efter träningen när du behöver fylla på med näring. För en hälsosam start på dagen är vegansk kvarg också ett utmärkt alternativ – en perfekt början på morgonen för att känna dig pigg och mätt hela vägen fram till nästa måltid. Och det bästa? Den går snabbt att förbereda – på bara 15 minuter! Så enkel och god att du lätt kan göra den en del av din dagliga rutin! 🍓🍌
Du behöver
- 400g Yipin silkesmjuk tofu
- 2 bananer
- 1 tsk vit sirap
- 1 msk vaniljsocker
-
Topping
- jordnötssmör
- några jordgubbar
- 1 banan
- granola/müsli
Så gör du
- I en blender eller mixer, blanda silkestofu med bananer, vit sirap, vaniljsocker och pressad citron. Mixa tills slät.
- Häll upp vegansk kvarg i en skål och toppa med skivad banan, skivade jordgubbar, granola, och en klick jordnötssmör.
- Servera och njut! 😋
Vegansk kvarg (Yoghurt bowl) på silkestofu
Silkestofu är en extra mjuk tofu som blir len och slät om den vispas eller mixas. Den är proteinrik och perfekt för att göra en vegansk kvarg (yoghurt bowl) som den här riktigt krämig, fluffig och saftig. Men den är också perfekt i smoothies, bakverk och desserter. Det är tack vare silkestofun som den här yoghurt bowlen blir så god och proteinrik. Som sagt, perfekt efter ett träningspass eller för att kicka igång dagen. Dessutom kan silkestofu ersätta ägg i till exempel scrambled tofu och pajstanning. Den är superanpassningsbar och fungerar i både söta och salta rätter, vilket gör den till en riktig allroundingrediens i vegansk matlagning. Testa själv och se hur silkestofu kan förbättra dina favoriträtter och göra dem både krämigare och mer näringsrika!
Sugen på fler hälsosamma recept?
Se nedan.