Recept av Yipin
45 min |4 portioner

Du behöver

  • 200g Yipin tempeh helbit
  • 4 port. spaghetti
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 gul lök
  • 2 msk japansk soja
  • 1 msk oregano
  • 1 pkt krossade tomater
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 dl pastavatten
  • salt och peppar
  • Topping

  • färsk oregano eller basilika
  • valfri parmesan

Så gör du

  1. Koka spaghettin enligt anvisningar på förpackningen. Spara lite av pastavattnet!
  2. Gaffla eller hacka tempeh helbit till små bitar. Stek på hög värme i olja tills krispig.
  3. Hacka lök och stek ihop med tempehn i 1-2 min. Addera övriga ingredienser till pannan och låt köttfärssåsen puttra i 25-30 min.
  4. Addera den kokta pastan och en skvätt pastavatten till såsen. Smaka av med salt och peppar.
  5. Servera och toppa med riven parmesan och färsk oregano. Njut av din veganska köttfärssås (bolognese)!

 

Vegansk köttfärssås for the win?

Visst var det gott och smakrikt? Spaghetti med köttfärssås är en svensk klassiker som kan lagas på många olika sätt. Rätten är inspirerad av pasta bolognese som kommer från härliga Italien; mer specifikt från staden Bologna.

Psst! Visste du att Pasta bolognese betyder ”Pasta från Bologna”?

 

Tempeh – ett vinnande protein!

Är det kanske första gången du läser om tempeh? Då får du matnyttig information här! Tempeh är ett bra proteinval för dig som gärna väljer hälsosam och/eller klimatsmart mat. Tempeh görs vanligtvis på fermenterade sojabönor, något som gör den rik på näring och protein samt naturligt växtbaserad. Vår tempeh helbit innehåller 19g protein per 100g.

Vill du veta mer? Läs mer om tempeh och bli tempeh-expert med oss!