Vegansk fiskgratäng med dill-tofu
Fuskigt gott med vegansk fiskgratäng! Det här är en klockren middag för dig som vill äta klimatsmart och fortsätta njuta av dina favorit-smaker. Istället för torsk används en tofu med fylliga smaker av dill, sjögräs och en hint av citron. Så vad väntar du på? Njut av en vegansk fiskgratäng som är finare än fisken!
Fuskigt gott med vegansk fiskgratäng! Det här är en klockren middag för dig som vill äta klimatsmart och fortsätta njuta av dina favorit-smaker. Istället för torsk används en tofu med fylliga smaker av dill, sjögräs och en hint av citron. Så vad väntar du på? Njut av en vegansk fiskgratäng som är finare än fisken!
Du behöver
- 2 x 230 Yipin tofu sjögräs & dill
- 10 medelstora potatisar (+ en klick valfritt smör och en skvätt havredryck/mjölk)
Sås
- 2 msk valfritt smör
- 1 msk mjöl
- 2 dl valfri matlagningsgrädde
- 1-2 dl vatten
- 1 msk färsk hackad dill
- 1 msk citronjuice
- salt och peppar
Tillbehör:
- mandelspån
- dill
Tips!
Så gör du
- Sätt ugnen på 200°C
- Koka potatisen mjuk och mixa sedan ihop till ett mos. Tillsätt en klick smör, en skvätt mjölk samt salt efter eget tycke. Mixa därefter igen och addera mer vätska tills du får en fluffig konsistens.
- Gör sedan en redning med smör och mjöl i en liten kastrull och tillsätt därefter grädde och vatten. Addera dill, citronjuice och smaka till sist av med salt och peppar. Koka på låg värme tills såsen tjocknat.
- Skiva upp tofublocken i tre filéer vardera och placera härefter i mitten av en ugnsform. Spritsa potatismoset runt tofun och häll sedan över såsen i mitten.
- Grädda i mitten av ugnen i cirka 30-40 min, eller tills moset fått färg.
- Toppa vegansk fiskgratäng med mandelspån och färsk dill. Servera och njuuut!
Vegansk fiskgratäng – finare än fisken!
Med detta recept lär du inte sakna torsken. En vegansk eller vegetarisk fiskgratäng passar för hela familjen och är dessutom både god och klimatsmart. Bra va!?
Så vad är hemligheten? Jo, vår nyhet tofu sjögräs & dill; en tofu med fylliga smaker av färsk dill, sjögräs, salt och en hint av citron. Använd gärna den i en gratäng eller stek den som filéer och servera med potatismos och dillsås. Eller panera den som fiskpinnar, för den delen. Fuskigt gott, vi lovar!
Hittar du inte vår nyhet i din butik? Visa gärna en bild på förpackningen till din butik och be dem ta in den till vegokylen. De lyssnar mest på dig som konsument. Tack <3
Psst. Du kan också använda vår extra fast naturell tofu och smaksätta den själv med en marinad på citron, salt och färsk dill. Då rekommenderar vi att dela tofun i filéer och sedan låta den götta sig i marinaden i minst 30 minuter.