Lisas favoritrecept
30 min |8-10 portioner

Du behöver

  • 400 g Yipin silkesmjuk tofu
  • 200 g krossade digestive kex
  • 100 g växtbaserat smör
  • 1 nypa salt
  • 200 g växtbaserad färskost
  • 1 dl socker
  • 1 msk citronjuice
  • 2 tsk vaniljsocker eller 1 nypa vaniljpulver
  • 2 ½ dl växtbaserad vispgrädde

 

Tillbehör

  • blåbär
  • hallon
  • mynta eller pistagenötter

 

Tips!

Yipin silkesmjuk tofu finns att köpa på Mathem och Mat.se.

 

Så gör du

  1. Krossa kexen och smält smöret i en kastrull på låg värme. Rör ihop och placera jämnt i en springform (cirka 24 cm i diameter). Ställ in i frysen tills kall.
  2. I en matberedare eller blender, mixa tofu, färskost, socker, citronjuice och vaniljpulver till en slät och fluffig smet.
  3. Vispa grädden i en separat bunke. Blanda ned tofublandningen i den vispade grädden och häll den över kexbottnen.
  4. Låt vegansk cheesecake i frysen i cirka 4 timmar eller över natten.
  5. Vid servering, låt tina en stund och servera ihop med färska bär.

Prova och njuuut; vi är säkra på att en den här efterrätten kommer gå hem hos de allra flesta!

 

Vegansk cheesecake med extra finess

Fyllningen i vegansk cheesecake blir härligt krämig tack vare den hemliga ingrediensen silkestofu. Det är en extra mjuk tofu som blir len och slät om den vispas eller mixas. Silkestofu är perfekt för att få bakverk och desserter riktigt krämiga och saftiga, och fungera också bra som äggersättning.

 

Foto (banner): Emma Shevtzoff