Recept av Yipin
20 min |2 portioner

Du behöver

  • 230 g Yipin alspånsrökt tofu
  • ca 3 msk matolja
  • 1 romansallad
  • 150 g körsbärstomater
  • 4 msk vegansk majonnäs
  • 2 krm vitlökspulver
  • ½ tsk kaprisjuice

Tillbehör:

  • krutonger
  • valfri parmesanost
  • salt och peppar

Tips!

Köp Yipin alspånsrökt tofu på Mathem.

 

Så gör du

  1. Sätt ugnen på 200°C. Skär ¾ av tofun i cirka 1 cm tjocka skivor och lägg dem på en plåt. Pensla med olja och grilla i ugnen i 15-20 minuter. Det går såklart också bra att lägga den på grillen!
  2. Hacka upp resten av tofun i små tärningar och stek på hög värme med mycket olja och salt.
  3. Blanda majonnäs, kaprisjuice och vitlökspulver i en skål. Smaka av med salt och peppar.
  4. Hacka upp romansallad och tomater, riv parmesanen och lägg i en salladsskål.
  5. Lägg i tofun och blanda allt tillsammans med dressingen. Voilà du har nu gjort en vegansk ceasarsallad!

 

Vår alspånsrökta tofu är ett toppenalternativ till bacon, korv och skinka, bland annat. I denna ceasarsallad bidrar tofun med en härligt rökig smak och gott om krisp, tillsammans med krutongerna.