Recept av Yipin
20 min
|2 portioner
Du behöver
- 230g Yipin alspånsrökt tofu
- ca 3 msk matolja
- 1 romansallad
- 150g körsbärstomater
- 4 msk växtbaserad majonnäs
- 2 krm vitlökspulver
- ½ tsk kaprisjuice
Tillbehör:
- krutonger
- växtbaserad parmesan
- salt och peppar
Tips!
Köp Yipin alspånsrökt tofu på ICA, Hemköp, Coop, CityGross eller Mathem.
Så gör du
- Sätt ugnen på 200°C. Skär ¾ av tofun i cirka 1 cm tjocka skivor och lägg dem på en plåt. Pensla med olja och grilla i ugnen i 15-20 minuter. Det går såklart också bra att lägga tofuskivorna på grillen!
- Hacka upp resten av tofun i små tärningar och stek på hög värme med mycket olja och salt.
- Blanda majonnäs, kaprisjuice och vitlökspulver i en skål. Smaka av med salt och peppar.
- Hacka upp romansallad och tomater, riv parmesanen och lägg i en salladsskål.
- Lägg i tofun och blanda allt tillsammans med dressingen.
- Servera och toppa med krutonger, parmesan, salt och peppar. Voilà – du har nu gjort en vegansk caesarsallad!
Vår alspånsrökta tofu är ett toppenalternativ till bacon, korv och skinka, bland annat. I denna caesarsallad bidrar tofun med en härligt rökig smak och gott om krisp, tillsammans med krutongerna.
Du kanske också gillar
Recept av Yipin
Tofu carbonara
15 min
|
Alspånsrökt tofu
Recept av Carin, Receptbuketten
Rotfruktssallad med rökt tofu
45 min
|
Alspånsrökt tofu
Recept av Yipin
Kall bulgursallad med friterad tofu
20 min
|
Friterad tofu
Recept av Yipin
Vegansk pyttipanna med alspånsrökt tofu
15 min
|
Alspånsrökt tofu