Recept av Yipin
20 min |2 portioner

Du behöver

  • 230g Yipin alspånsrökt tofu
  • ca 3 msk matolja
  • 1 romansallad
  • 150g körsbärstomater
  • 4 msk växtbaserad majonnäs
  • 2 krm vitlökspulver
  • ½ tsk kaprisjuice

Tillbehör:

  • krutonger
  • växtbaserad parmesan
  • salt och peppar

Tips!

Köp Yipin alspånsrökt tofu på ICA, Hemköp, Coop, CityGross eller Mathem.

 

Så gör du

  1. Sätt ugnen på 200°C. Skär ¾ av tofun i cirka 1 cm tjocka skivor och lägg dem på en plåt. Pensla med olja och grilla i ugnen i 15-20 minuter. Det går såklart också bra att lägga tofuskivorna på grillen!
  2. Hacka upp resten av tofun i små tärningar och stek på hög värme med mycket olja och salt.
  3. Blanda majonnäs, kaprisjuice och vitlökspulver i en skål. Smaka av med salt och peppar.
  4. Hacka upp romansallad och tomater, riv parmesanen och lägg i en salladsskål.
  5. Lägg i tofun och blanda allt tillsammans med dressingen.
  6. Servera och toppa med krutonger, parmesan, salt och peppar. Voilà du har nu gjort en vegansk caesarsallad!

 

Vår alspånsrökta tofu är ett toppenalternativ till bacon, korv och skinka, bland annat. I denna caesarsallad bidrar tofun med en härligt rökig smak och gott om krisp, tillsammans med krutongerna.