Lisas favoritrecept
20 min |4 portioner

Du behöver

Tofu carbonara

  • 230 g Yipin alspånsrökt tofu
  • 4 portioner pasta (t ex spaghetti)
  • matolja
  • 1 dl växtbaserad grädde
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl riven växtbaserad parmesan
  • salt och peppar
  • färsk persilja

 

Tillbehör

  • växtbaserad parmesan
  • färsk persilja

 

Tips!

Handla Yipin alspånsrökt tofu på Mathem.

 

Så gör du

  1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
  2. Skär upp den alspånsrökta tofun i små kuber eller smala rektanglar, finhacka vitlök. Värm upp en stekpanna och fräs tofun och vitlöken på medelhög-hög värme i matolja tills tofun fått en gyllene kripig yta.
  3. Sänk värmen och blanda sedan i grädde och parmesan. Smaka av med salt och svartpeppar (snåla inte!)
  4. När pastan kokat klart, häll av pastavattnet och häll i såsblandningen. Rör om.
  5. Servera i tallrikar och toppa till sist med parmesan och färsk persilja. Njut av din tofu carbonara!

 

Alspånsrökt tofu <3 vegansk carbonara

Grattis! Nu har du hittat det bästa veganska alternativet till bacon, korv och skinka! (Ja, vi är faktiskt väldigt stolta). Vi menar såklart alspånsrökt tofu; en tofu som vi röker själva med äkta alspån i vår fabrik i Vallentuna. Resultatet blev en kombination av umami och rökighet med extra fast konsistens, som gör den både förtrollande god, lättlagad och dessutom enkel att steka krispig.

I vegansk carbonara (tofu carbonara) passar vår alspånsrökta tofu alltså helt utmärkt som alternativ till bacon. Prova också rökt tofu istället för korv i en tofu stroganoff eller ät den som den är, som pålägg på mackan. Att skippa köttet har nog aldrig varit enklare, eller godare, för den delen. Mumsa på!