Elin Torpvret (@elinsmatminnen)
20 min |2 portioner

Du behöver

  • 460g Yipin extra fast tofu naturell
  • 1 dl majsstärkelse
  • 4 gula lökar, strimlade
  • 2 röda chili, tunt skivade
  • 5 vitlöksklyftor, finhackade
  • 2 msk ingefära, hackad
  • 4 msk ljus sojasås
  • 1 msk mörk sojasås
  • 2 msk strösocker
  • 2 msk svartpeppar, mortlad
  • 10 salladslökar, strimlade
  • rapsolja (till stekning)

Tips!

Vår extra fasta tofu finns på ICA, Willys, Hemköp, Coop, City Gross och Mathem.

Så gör du

  1. Tärna tofun och blanda med majsstärkelse i en skål så att alla sidor täcks.
  2. Hetta upp olja i en wokpanna eller stekpanna. Stek tofun i omgångar tills gyllene. Lägg på hushållspapper för att absorbera överflödig olja.
  3. Stek strimlad lök, hackad vitlök, ingefära och chili tills löken blir mjuk, ungefär 10 minuter.
  4. Blanda ner mortlad svartpeppar, strösocker, ljus och mörk soja, tofu och salladslök. Stek någon minut och dra av från värmen.
  5. Servera gärna din svartpeppartofu med ris. Njut!

 

Anpassa din svartpeppartofu 👩🏾‍🍳

För dig som inte gillar hetta kan du modifiera detta recept på svartpeppartofu genom att ersätta chilin med röd spetspaprika eller helt enkelt lägga i mindre chili! För att få ännu mer smak kan du också ersätta den naturella tofun med vår marinerade tofu med smak av soja och ingefära (den är extra fast precis som den naturella!) 😉