Jennys favoritrecept
5 min
|2 portioner
Du behöver
- 2 st pak choi
- 1 msk Yipin umamisås
- 2 msk vatten
- Matolja
- Sesamfrön
Tips!
Vår nya umamisås finns att köpa på ICA, Willys, Hemköp och City Gross.
Så gör du
- Stek pak choi på hög värme i lite matolja tills den fått färg.
- Tillsätt umamisås och vatten. Flytta runt pak choi så allt täcks med sås.
- Lägg på lock och låt puttra på låg värme i ca 5 min.
- Servera med sesamfrön. Klart!
Visste du att?
Pak choi, även känd som ”bok choy” eller ”kinesisk kål”, har sina rötter i Kina där den har odlats i över 5000 år. Idag är denna knubbiga grönsak en global jättestjärna i köket och finns i allt från kinesiska stir-frys och thailändska curryrätter till trendiga bowls och sallader. Inte så konstigt med tanke på att den är full av vitaminer, mineraler och antioxidanter samtidigt som den är kalori- och fettsnål. Wow säger vi bara! En riktig dundergrönsak 😍
Fler recept med pak choi eller grönsaker
Recept från Linas matkasse
Krispig tofu med pak choi
30 min
|
Fast tofu naturell
Recept av Yipin
Wok med hoisinsås och krispiga grönsaker
20 min
|
Tofu Soja & ingefära
Jocelines favoritrecept
Vegetarisk ramen med alspånsrökt tofu
20 min
|
Alspånsrökt tofu
Johannas favoritrecept
Vietnamesiska vårrullar med alspånsrökt tofu
30 min
|
Alspånsrökt tofu
Lindas favoritrecept
Kinesisk wok med krispig tofu
15 min
|
Woknudlar
Recept av Yipin
Poké bowl med tofu
15 min
|
Tofu Soja & ingefära
Recept av Yipin
Vegetarisk bibimbap med tofu – recept
20 min
|
Tofu Soja & ingefära
Johannas favoritrecept
Vegansk poké bowl med tempeh
15 min
|
Tempeh teriyaki