Stekt pak choi med umamisås
Pak choi eller ”bok choy” är en stammis på det asiatiska middagsbordet av en anledning – den är krispig, smakrik och lätt att tillaga. Har du testat ännu? Prova vårt recept för pak choi med vår egna umamisås, klart på bara 5 minuter! Perfekt som sidorätt till middagsbjudningen eller varför inte ett hälsosamt snack? 😉
Pak choi eller ”bok choy” är en stammis på det asiatiska middagsbordet av en anledning – den är krispig, smakrik och lätt att tillaga. Har du testat ännu? Prova vårt recept för pak choi med vår egna umamisås, klart på bara 5 minuter! Perfekt som sidorätt till middagsbjudningen eller varför inte ett hälsosamt snack? 😉
Du behöver
- 2 st pak choi
- 1 msk Yipin umamisås
- 2 msk vatten
- Matolja
- Sesamfrön
Tips!
Vår nya umamisås finns att köpa på ICA, Willys, Hemköp och City Gross.
Så gör du
- Stek pak choi på hög värme i lite matolja tills den fått färg.
- Tillsätt umamisås och vatten. Flytta runt pak choi så allt täcks med sås.
- Lägg på lock och låt puttra på låg värme i ca 5 min.
- Servera med sesamfrön. Klart!
Visste du att?
Pak choi, även känd som ”bok choy” eller ”kinesisk kål”, har sina rötter i Kina där den har odlats i över 5000 år. Idag är denna knubbiga grönsak en global jättestjärna i köket och finns i allt från kinesiska stir-frys och thailändska curryrätter till trendiga bowls och sallader. Inte så konstigt med tanke på att den är full av vitaminer, mineraler och antioxidanter samtidigt som den är kalori- och fettsnål. Wow säger vi bara! En riktig dundergrönsak 😍