Stinas favoritrecept
15 min |3-4 portioner

Du behöver

  • 400 g Yipin fast tofu naturell
  • rapsolja
  • 1 liten gul lök
  • 1–2 dl valfri matgrädde
  • 2 tsk vitlökspulver
  • 2 krm gurkmeja
  • 2 msk näringsjäst (eller valfri ost)
  • svartpeppar
  • 1 tsk salt eller 1 tsk svart salt (kala namak) för extra äggig smak

Topping

  • salladslök
  • svartpeppar

Tips!

Köp Yipin fast tofu naturell på Mathem.

 

Så gör du

  1. Hacka gullöken och fräs i rapsolja tills den blir mjuk.
  2. Smula sönder fast naturell tofu med händerna. Stek på medelhög värme i ett par minuter.
  3. Addera kryddor, näringsjäst/ost och grädde. Låt puttra i 5 minuter. Tillsätt mer grädde om det blir torrt.
  4. Toppa med svartpeppar och salladslök. Servera och njut!

 

Vår fasta naturella tofu passar perfekt i en scrambled tofu; den är fast men ändå krämig som enkelt mosas med en gaffel. Dessutom är den en fena på att dra åt sig massor av smak, direkt i stekpannan. Om du däremot föredrar en ännu mjukare konsistens på din scrambled tofu så går det också bra att använda silkesmjuk tofu istället.

 

Vill du ha äggigare smak? Addera näringsjäst; en inaktiv jäst med en smak som påminner om ost (och som dessutom har många näringsfördelar). Näringsjäst går att hitta i välsorterade matbutiker eller hälsobutiker. Och du! Om du dessutom adderar svart salt (kala namak) kommer din scrambled tofu smaka ännu mer likt ägg.