Scrambled tofu – vegansk äggröra
Krämig scrambled tofu på ett kick! Sagolikt gott, proteinrikt och en stor konkurrent till klassisk äggröra för både sin konsistens och smak. Hemligheten är fast tofu som du mosar med en gaffel och smaksätter . Om du vill göra en lyxig frukost, lunch eller brunchbuffé – då är scrambled tofu verkligen ett måste. Tips! Servera den med skivad och knaperstekt alspånsrökt tofu så har du en komplett och riktigt god vegansk äggröra och “bacon”.
Krämig scrambled tofu på ett kick! Sagolikt gott, proteinrikt och en stor konkurrent till klassisk äggröra för både sin konsistens och smak. Hemligheten är fast tofu som du mosar med en gaffel och smaksätter . Om du vill göra en lyxig frukost, lunch eller brunchbuffé – då är scrambled tofu verkligen ett måste. Tips! Servera den med skivad och knaperstekt alspånsrökt tofu så har du en komplett och riktigt god vegansk äggröra och “bacon”.
Du behöver
- 400 g Yipin fast tofu naturell
- rapsolja
- 1 liten gul lök
- 1–2 dl valfri matgrädde
- 2 tsk vitlökspulver
- 2 krm gurkmeja
- 2 msk näringsjäst (eller valfri ost)
- svartpeppar
- 1 tsk salt eller 1 tsk svart salt (kala namak) för extra äggig smak
Topping
- salladslök
- svartpeppar
Tips!
Köp Yipin fast tofu naturell på Mathem.
Så gör du
- Hacka gullöken och fräs i rapsolja tills den blir mjuk.
- Smula sönder fast naturell tofu med händerna. Stek på medelhög värme i ett par minuter.
- Addera kryddor, näringsjäst/ost och grädde. Låt puttra i 5 minuter. Tillsätt mer grädde om det blir torrt.
- Toppa med svartpeppar och salladslök. Servera och njut!
Vår fasta naturella tofu passar perfekt i en scrambled tofu; den är fast men ändå krämig som enkelt mosas med en gaffel. Dessutom är den en fena på att dra åt sig massor av smak, direkt i stekpannan. Om du däremot föredrar en ännu mjukare konsistens på din scrambled tofu så går det också bra att använda silkesmjuk tofu istället.
Vill du ha äggigare smak? Addera näringsjäst; en inaktiv jäst med en smak som påminner om ost (och som dessutom har många näringsfördelar). Näringsjäst går att hitta i välsorterade matbutiker eller hälsobutiker. Och du! Om du dessutom adderar svart salt (kala namak) kommer din scrambled tofu smaka ännu mer likt ägg.