Recept av Yipin
20 min
|2 portioner
Du behöver
- 200g Yipin friterad tofu
- ½ dl kokosmjölk
- 2 msk jordnötssmör
- 2 msk sweet chilisås
- 1 tsk limejuice
- några droppar sesamolja
- 1 nypa havssalt
- 1 nypa chiliflakes
-
Tillbehör
- En fräsch sallad, ris eller bulgur
- Färskpressad lime
Så gör du
- Blanda ihop ingredienserna till jordnötssåsen (allt utom tofun).
- Steka: Stek friterad tofu på medelhög värme så den får yta. Sänk värmen något, pensla över jordnötssåsen och stek en kort stund till.
- Eller grilla: Trä tofun på spett och pensla med jordnötssås. Grilla tills den får yta.
- Lägg tofun åt sidan och värm upp resten av jordnötssåsen i en kastrull på låg värme.
- Servera dina satayspett med t ex kokt ris, ångad pak choi och resten av jordnötssåsen. Njut!
Satay
Satay är en smakrik och krämig sås som har sitt ursprung i Sydostasien, särskilt i Indonesien och Malaysia. Den är vanligtvis gjord på jordnötter eller jordnötssmör, som blandas med ingredienser som soja, vitlök, ingefära, chilipasta och kokosmjölk. Såsen är ofta söt och lite kryddig, vilket gör den perfekt för att dippa grillade spett, särskilt tofu. Satay-sås kan även användas som marinad eller dressing. Den har blivit populär över hela världen och är en uppskattad del av många asiatiska rätter, vilket ger en rik och läcker smakupplevelse.
Sugen på fler recept med tofu?
Spana in recepten nedan.
Recept av Yipin
Röd curry med friterad tofu
20 min
|
Friterad tofu
Recept av Yipin
Crispy tofu med sötsyrlig nudelsallad
30 min
|
Fast tofu naturell
Recept av Yipin
Thai grön curry med nudlar och friterad tofu
45 min
|
Woknudlar
Recept av Yipin
Mapo tofu
30 min
|
Fast tofu naturell
Recept av Yipin
Gul curry med friterad tofu
20 min
|
Friterad tofu
Recept av Yipin
Ramensoppa med friterad tofu
30 min
|
Friterad tofu
Recept av Yipin
Banh mi med marinerad tofu
30 min
|
Tofu Soja & ingefära
Recept av Yipin
Orange tofu med ris och chiligurka
30 min
|
Fast tofu naturell