Satayspett med tofu
Satayspett med friterad tofu – hur gott låter inte det? Vi skulle definitivt inte tacka nej! Det här är ett enkelt satayspett recept med vår friterade tofu som också såklart är galet gott. Allt du behöver är en stekpanna eller en grill och några grillspett (det går lika bra utan spett). För att göra det extra gott, marinera dina satayspett innan du grillar dem. Servera med ris och dina favoritgrönsaker, sallad, eller ångad pak choi. Mums! Och glöm inte att ösa på med jordnötssås. För det kan aldrig bli för mycket sås, eller hur? Låt dina satayspett bli en smakupplevelse! 😋
Satayspett med friterad tofu – hur gott låter inte det? Vi skulle definitivt inte tacka nej! Det här är ett enkelt satayspett recept med vår friterade tofu som också såklart är galet gott. Allt du behöver är en stekpanna eller en grill och några grillspett (det går lika bra utan spett). För att göra det extra gott, marinera dina satayspett innan du grillar dem. Servera med ris och dina favoritgrönsaker, sallad, eller ångad pak choi. Mums! Och glöm inte att ösa på med jordnötssås. För det kan aldrig bli för mycket sås, eller hur? Låt dina satayspett bli en smakupplevelse! 😋
Du behöver
- 200g Yipin friterad tofu
- ½ dl kokosmjölk
- 2 msk jordnötssmör
- 2 msk sweet chilisås
- 1 tsk limejuice
- några droppar sesamolja
- 1 nypa havssalt
- 1 nypa chiliflakes
-
Tillbehör
- En fräsch sallad, ris eller bulgur
- Färskpressad lime
Så gör du
- Blanda ihop ingredienserna till jordnötssåsen (allt utom tofun).
- Steka: Stek friterad tofu på medelhög värme så den får yta. Sänk värmen något, pensla över jordnötssåsen och stek en kort stund till.
- Eller grilla: Trä tofun på spett och pensla med jordnötssås. Grilla tills den får yta.
- Lägg tofun åt sidan och värm upp resten av jordnötssåsen i en kastrull på låg värme.
- Servera dina satayspett med t ex kokt ris, ångad pak choi och resten av jordnötssåsen. Njut!
Satay
Satay är en smakrik och krämig sås som har sitt ursprung i Sydostasien, särskilt i Indonesien och Malaysia. Den är vanligtvis gjord på jordnötter eller jordnötssmör, som blandas med ingredienser som soja, vitlök, ingefära, chilipasta och kokosmjölk. Såsen är ofta söt och lite kryddig, vilket gör den perfekt för att dippa grillade spett, särskilt tofu. Satay-sås kan även användas som marinad eller dressing. Den har blivit populär över hela världen och är en uppskattad del av många asiatiska rätter, vilket ger en rik och läcker smakupplevelse.
Sugen på fler recept med tofu?
Spana in recepten nedan.