Vegansk julskinka
Vegansk julskinka i år? Perfekt! Här har du den ultimata växtbaserade rätten till årets julbord! Griljera alspånsrökt tofu och få en lättlagad och riktigt god, vegansk julskinka som hela familjen och släkten kan njuta av. För en vegetarisk julskinka; välj valfri matlagningsgrädde.
Vegansk julskinka i år? Perfekt! Här har du den ultimata växtbaserade rätten till årets julbord! Griljera alspånsrökt tofu och få en lättlagad och riktigt god, vegansk julskinka som hela familjen och släkten kan njuta av. För en vegetarisk julskinka; välj valfri matlagningsgrädde.
Du behöver
Så gör du
- Sätt ugnen på 225°C. Lägg tofun på en plåt med bakplåtspapper.
- Rör ihop senap, socker, matgrädde och ½ msk av ströbrödet. Bred ut blandningen runt om hela tofun. Strö över resten av ströbrödet och stick ner nejlikor på toppen
- Griljera den alspånsrökta tofun i ugnen i 10–15 minuter.
- Skär vegansk julskinka i skivor och servera.
Så enkelt var det att säga hejdå till griljerad rotselleri och griljerad kålrot! Med vår alspånsrökta tofu har du en vegansk julskinka på ett kick. Allt du behöver göra är att griljera den, eftersom redan har en fylligt rökig smak.
Vår alspånsrökta är en storfavorit hos många och ett gott alternativ till skinka, bacon, korv och kassler. Med en god kombination av rökig smak och umami passar den i många olika rätter, och tack vare sin extra fasta konsistens är den riktigt lättlagad. Stek på medelhög värme i ett par minuter, och vips så har du krispig rökt tofu.
Foto: Åsa Swanberg