Recept av Yipin
15 min
|4-5 portioner
Du behöver
- 400g Yipin silkesmjuk tofu
- 100g vit choklad
- 1 msk apelsinsaft
- 1 påse saffran (0,5 g)
- 2 msk lönnsirap
- valfritt: 1 nypa salt
-
Topping
- lingon
- hyvlad vit choklad
- havreflarn, smulade
Så gör du
- Dela den vita chokladen i mindre bitar och smält i ett vattenbad. Låt svalna litegrann.
- I en matberedare eller blender, mixa tofun i cirka 30 sekunder tills den är slät.
- Addera övriga ingredienser i matberedaren/blendern och mixa, addera den smälta chokladen i en tunn stråle. Mixa tills slät.
- Låt stå i kylskåp i minst 2 timmar. Servera din saffransmousse i mindre skålar och toppa med lingon, hyvlad vit choklad, och kaksmulor!
Saffransmousse – extra krämig med silkestofu
Vår silkestofu är den hemliga ingrediensen som gör den här saffransmoussen extra krämig och fluffig! Den silkesmjuka konsistensen gör att moussen får en härlig, len textur utan att bli tung, och den tar lätt upp smakerna från saffran och vit choklad. Silkestofu är också ett utmärkt växtbaserat alternativ som ger både näring och en fantastisk krämighet – en verklig hjälte i både bakning och matlagning skulle jag säga! 🦸 Dessutom är den mångsidig och passar perfekt i både söta och salta rätter, vilket gör den till en ovärderlig ingrediens i ditt kök.
Fyll julbordet med fler av våra recept
Recept av Yipin
Vegansk julskinka
20 min
|
Alspånsrökt tofu
Recept av Yipin
Vegansk pannacotta med saffran
30 min
|
Silkestofu
Recept av Yipin
Pepparkakscheesecake
20 min
|
Silkestofu
Recept av Yipin
Grönkålssallad med granatäpple
20 min
|
Extra fast tofu naturell (230g)
Tuvas favoritrecept
Veganska lussebullar med vaniljkräm – recept
ca 2h
|
Silkestofu
Recept av Yipin
Vegansk janssons frestelse
ca 1h
|
Alspånsrökt tofu
Recept av Yipin
Vegansk brysselkålsgratäng
45 min
|
Alspånsrökt tofu
Recept av Yipin
Kavringsnittar med vegansk skagen
15 min
|
Tofuröra skagen