Recept av Yipin
20 min |2 portioner

Du behöver

  • 200g Yipin Silkesmjuk tofu
  • 1 citron (saft + zest)
  • 400g linguine
  • 1 dl parmesan
  • 1 dl valfri matgrädde
  • 1 vitlöksklyfta
  • 25g valfritt smör / margarin
  • Topping

  • parmesan
  • färsk persilja
  • citronzest + skivor

 

Så gör du

  1. Koka pastan Al dente i saltat vatten och ca. 2 min kortare än förpackningsanvisningen.
  2. I en blender eller bunke, mixa eller vispa silkestofu, matgrädde, salt, peppar och citronjuice.
  3. Bryn smöret och fräs vitlöken. Sänk värmen och häll över pastasåsen. Låt puttra och rör om. 
  4. Tillsätt pastan (gärna Al dente), parmesan, citronzest och rör om. 
  5. Toppa med färsk persilja, mer parmesan och citronzest. Servera och njut av en otroligt krämig citronpasta, eller Pasta al Limone som man säger på italienska!

 

Silkesmjuk tofu = stjärnan i vårt recept på krämig citronpasta

Silkestofu är den perfekta ingrediensen för att göra din pasta extra krämig och proteinrik. Den mjuka, silkeslena konsistensen smälter ihop med de andra smakerna och gör såsen härligt krämig. Tofu är dessutom ett fantastiskt alternativ för dig som vill ha en växtbaserad källa till protein, som dessutom är mättande och hälsosam.

När silkestofun blandas med citron, vitlök och parmesan blir pastasåsen balanserad och smakrik, och vårt recept på krämig citronpasta tas till en helt ny nivå! Testa själv och se hur enkel och god den är ☺️