Pasta al Limone – krämig citronpasta
Pasta al Limone for the win! Här har du ett gott och snabbt recept på krämig citronpasta fylld med smak och lite extra protein. Kombon av syrlig och fräsch citron, persilja, vitlök och parmesan bjuder på en fantastisk smakupplevelse i varje tugga. Och det bästa av allt? Silkestofu gör pastasåsen härligt krämig samtidigt som den ger extra protein. Perfekt när du vill imponera på både dig själv och dina nära, utan att behöva stå i köket hela dagen. På bara 20 minuter får du en pasta som både är enkel att laga och helt oemotståndlig att äta. Buon appetito! 🍋
Pasta al Limone for the win! Här har du ett gott och snabbt recept på krämig citronpasta fylld med smak och lite extra protein. Kombon av syrlig och fräsch citron, persilja, vitlök och parmesan bjuder på en fantastisk smakupplevelse i varje tugga. Och det bästa av allt? Silkestofu gör pastasåsen härligt krämig samtidigt som den ger extra protein. Perfekt när du vill imponera på både dig själv och dina nära, utan att behöva stå i köket hela dagen. På bara 20 minuter får du en pasta som både är enkel att laga och helt oemotståndlig att äta. Buon appetito! 🍋
Recept av Yipin
20 min
|2 portioner
Du behöver
- 200g Yipin Silkesmjuk tofu
- 1 citron (saft + zest)
- 400g linguine
- 1 dl parmesan
- 1 dl valfri matgrädde
- 1 vitlöksklyfta
- 25g valfritt smör / margarin
-
Topping
- parmesan
- färsk persilja
- citronzest + skivor
Så gör du
- Koka pastan Al dente i saltat vatten och ca. 2 min kortare än förpackningsanvisningen.
- I en blender eller bunke, mixa eller vispa silkestofu, matgrädde, salt, peppar och citronjuice.
- Bryn smöret och fräs vitlöken. Sänk värmen och häll över pastasåsen. Låt puttra och rör om.
- Tillsätt pastan (gärna Al dente), parmesan, citronzest och rör om.
- Toppa med färsk persilja, mer parmesan och citronzest. Servera och njut av en otroligt krämig citronpasta, eller Pasta al Limone som man säger på italienska!
Silkesmjuk tofu = stjärnan i vårt recept på krämig citronpasta
Silkestofu är den perfekta ingrediensen för att göra din pasta extra krämig och proteinrik. Den mjuka, silkeslena konsistensen smälter ihop med de andra smakerna och gör såsen härligt krämig. Tofu är dessutom ett fantastiskt alternativ för dig som vill ha en växtbaserad källa till protein, som dessutom är mättande och hälsosam.
När silkestofun blandas med citron, vitlök och parmesan blir pastasåsen balanserad och smakrik, och vårt recept på krämig citronpasta tas till en helt ny nivå! Testa själv och se hur enkel och god den är ☺️
Sugen på fler nyttiga recept?
Krämig citronpasta med silkestofu = en ny favorit? Låt dig inspireras av fler recept nedan!
Recept av Yipin
Pasta al Limone – krämig citronpasta
20 min
|
Silkestofu
Recept av Yipin
Vegansk kvarg (yoghurt bowl)
10 min
|
Silkestofu
Tuvas favoritrecept
Nyttig grön smoothie på mango
10 min
|
Silkestofu
Recept av Yipin
Nyttig köttfärssås – enkelt recept
45 min
|
Tempeh helbit
Recept av Björn Håkansson
Vegetariska köttbullar med salsa och citronsås – recept
30 min
|
Extra fast tofu naturell (230g)
Jocelines favoritrecept
Poké bowl med tofu
15 min
|
Tofu Soja & ingefära
Jocelines favoritrecept
Recept: Matvetesallad med marinerad tempeh
30 min
|
Tempeh helbit
Recept av Yipin
Fräsch wok med glasnudlar
20 min
|
Glasnudlar