Jennys favoritrecept
30 min |4 portioner

Du behöver

  • 400g Yipin fast tofu naturell
  • 4 msk majsstärkelse
  • 4 port. ris

Apelsinglaze

  • 1 msk majsstärkelse
  • 1 apelsin (2 dl juice + rivet skal)
  • 1-2 tsk honung eller agavesirap
  • 1 msk riven ingefära
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • juice från 1/2 lime
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 msk japansk soja
  • vatten vid behov

Chiligurka

  • 1/2 gurka
  • juice från 1/2 lime
  • chiliflakes

Topping

  • färsk koriander
  • sesamfrön

Tips!

Handla Yipin fast tofu naturell på Mathem.

Så gör du

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  2. Torka av tofun med hushållspapper och skär den i ca. 2×2 cm stora kuber. Vänd tofun i 4 msk majsstärkelse.
  3. Hetta upp en stekpanna och stek tofun på medelhög värme i lite olja, i ca. 10 min eller tills de blivit gyllenbruna.
  4. Apelsinglaze: Under tiden, blanda samtliga ingredienser till marinaden. Häll blandningen i stekpannan med tofun och stek tills såsen tjocknat. Addera lite vatten om såsen blir för tjock och smaka av med salt och peppar.
  5. Chiligurka: Skär gurka i tunna skivor. Pressa över limesaft och addera chiliflakes.
  6. Servera din orange tofu med ris och chiligurka. Toppa med sesamfrön, koriander och färskpressad lime. Njut!

 

Orange tofu: Check!

Du har nu lagat en riktigt god tofurätt, perfekt att bjuda på eller sluka helt själv. Om vi ska vara ärliga är det faktiskt en av våra absoluta favoriträtter. Vi gör den med vår fasta naturella tofu, men om du vill ha en ännu fastare och krispigare konsistens på tofun kan du välja vår extra fasta tofu. Alternativt pressa vår 400g fast tofu naturell en stund innan marinering. Läs mer om hur du pressar tofun i vår artikel: Så lagar du krispig tofu.