Onsdag: Krispig tofu med sötsyrlig nudelsallad
Mitt-i-veckan lyx med drömkrispet, friska smaker och perfekt sting! Här slungas strimlad rödkål och morot med fräscha zucchininudlar i en uppfriskande vinägrette, för att sedan serveras med krispig pankopanerad tofu. Glöm inte ett härligt drizzle av färskpressad lime, hackade jordnötter och en krämig srirachamajonnäs. Wow. Enkelt, fräscht och fantastiskt gott; ja den här salladen kan bli din nya favorit!
Mitt-i-veckan lyx med drömkrispet, friska smaker och perfekt sting! Här slungas strimlad rödkål och morot med fräscha zucchininudlar i en uppfriskande vinägrette, för att sedan serveras med krispig pankopanerad tofu. Glöm inte ett härligt drizzle av färskpressad lime, hackade jordnötter och en krämig srirachamajonnäs. Wow. Enkelt, fräscht och fantastiskt gott; ja den här salladen kan bli din nya favorit!
Du behöver
Krispig tofu
- 400 g Yipin fast tofu naturell
- 2 dl majsstärkelse
- 3–4 dl panko
- 1 ½ dl valfri matlagningsgrädde
- ½–1 dl neutral olja
- salt och peppar
Asiatisk kålsallad
- 2 st zucchinis
- 4 medelstora morötter
- 3 dl rödkål
Vinägrette
- 1 msk risvinäger
- 1 tsk sesamolja
- 1 tsk olivolja
- ca 1 msk vatten
- ½ msk-1 msk sötning (honung, agave- eller lönnsirap)
- salt & peppar
- juice från ½ lime
Srirachamayo
-
2 dl majonnäs eller creme fraiche
-
2-3 tsk srirachasås
Tillbehör
- färsk lime
- koriander
- jordnötter
Tips!
Hitta Yipin fast tofu naturell i vegokylen i matbutiken, eller beställ online på Mathem.
Så gör du
- Skär tofun i kuber och häll upp majsstärkelse, panko och matlagningsgrädde i separata skålar. Blanda ner lite salt och peppar i den växtbaserade grädden.
- Doppa en av tofukuberna först i majsstärkelse, sedan i grädde och slutligen i panko. Repetera sedan genom att doppa kuben ytterligare en gång i grädden och panko för dubbelpanering.
- Hetta upp en panna med olja. Stek kuberna på medelhög värme tills alla sidor är gyllene och krispiga (ca. 10 min).
- Strimla zucchini (eller använd mandolin) i tunna nudelliknande strimlor. Strimla rödkål och morötter. I en kastrull med vatten, koka dina zucchininudlar något tills lite mjuka, ca. 5 minuter. Häll sedan kallt vatten över.
- Blanda ihop vinägretten i en stor skål, smaka av med sötning, salt och peppar. Blanda ihop med zucchininudlarna, rödkål och morötter.
- Blanda ihop ingredienserna till din srirachamayo. Hacka jordnötter.
- Servera din asiatiska kålsallad i djupa tallrikar tillsammans med panerad tofu, toppa med koriander, hackade jordnötter, lite lime och srirachamayo. Mums!
Svensk tofu av familjen Lu
Vår familj tillverkar tofun i Vallentuna enligt ett familjerecept som gått i generationer, av ekologiska sojabönor från Frankrike. Här använder vi en fast naturell tofu, som får ett härligt krispigt yttre, och saftigt inre, när den paneras.
Har du provat receptet?
Tagga @yipin.se i en bild på Instagram, vi älskar att bli inspirerade! <3
Veckomeny – hitta fler favoriter!
Vad är tofu ens? Är det nyttigt?
Upptäck tofuns alla fördelar och möjligheter i vår tofuguide.
Alltfler äter växtbaserad mat oftare; en kost som rekommenderas av dietister och kostvetare. Men tofu då? Är det nyttigt? Läs vidare och lär dig om 5 hälsofördelar med tofu.
Legenden säger att tofu har funnits lääänge. Men vad är tofu egentligen, var kommer det ifrån och hur tillverkas det? Här är artikeln för dig som är ny på tofu.
Vad är vägen till en tofuskeptikers hjärta? Svaret är enkelt: knaprig och krispig tofu. Och tro det eller ej, men vägen dit är både snabb och enkel. Här har vi samlat 3 knep för att få tofun riktigt krispig.