Recept av Yipin
45 min |2-3 st / 2 portioner

Du behöver

  • 230g Yipin extra fast tofu naturell
  • ½ vitkål
  • 2 ägg*
  • 1 msk majsstärkelse
  • 1 msk vetemjöl
  • salladslök
  • salt och peppar
  • 1 msk sesamolja
  • Okonomiyakisås

  • 2 msk ketchup
  • 1 msk umamisås eller ostronsås
  • 1 msk socker
  • 2 msk japansk soja
  • 2 tsk majsstärkelse
  • 1 tsk risvinäger
  • Topping

  • valfri majonnäs (gärna kewpie)
  • salladslök
  • okonomiyakisås
  • rostad lök
  • *Helt växtbaserad?

  • Använd 3 dl havremjölk istället för ägg.

Så gör du

  1. Smula extra fast naturell tofu med en gaffel i en stor bunke.
  2. Strimla vitkålen och hacka salladslöken. Lägg i bunken. Gå i med ägg, majsstärkelse, vetemjöl, salt, peppar och sesamolja. Blanda om till en smet.
  3. Blanda ihop ingredienserna till okonomiyakisåsen.
  4. Hetta upp en stekpanna med olja på medelhög värme. Häll över lite smet och forma en plätt i pannan. Stek i 5-7 min på varje sida, eller tills gyllene. Upprepa för varje okonomiyaki.
  5. Toppa med kewpiemajonnäs* (vanlig går också bra), salladslök, okonomiyakisås och lite rostad lök. Smaklig måltid!

 

Japansk kålpannkaka for the win?

Svaret måste väl bara vara ”ja!” på den frågan? Det är inte konstigt att den är så populär som streetfood-rätt i Japan. Om du inte får nog, laga den fler gånger och testa olika toppings och ingredienser i smeten om du vill ha variation. I vår smet använder vi naturell tofu med extra fast konsistens för extra protein, utan att det märks av på smak eller konsistens.

*Kewpie-majonnäs är en japansk mayo-variant som är krämigare och lite kryddigare än svensk majonnäs. Detta tack vare att den görs på bl.a. äggulor, sojaböns- eller rapsolja, vinäger och senap. Den finns att köpa i välsorterade matbutiker.