Recept av Josefin Krüger
ca 2h
|8-12 portioner
Du behöver
Tårtbotten:
- 3 dl mandlar
- 2 dl havregryn
- 16 st färska dadlar
- 1/2 dl kokosolja, smält
- 1-2 msk vatten
- flingsalt efter smak
Chokladmousse:
- 200g Yipin silkesmjuk tofu
- 200g mörk choklad
- 1/2 dl kokosgrädde
- salt efter smak
Rabarbermousse:
- 200g Yipin silkesmjuk tofu
- 1/2-1 dl rabarbersaft
- 1 dl kokosgrädde
- 1-2 msk agavesirap
- 1/2 tsk vaniljpulver
Så gör du
- Lägg alla ingredienser till botten i en mixer. Mixa ihop till en deg. Smaka av! Tryck ut i en liten springform.
- Smält den mörka chokladen. Mixa ihop tillsammans med tofu, kokosgrädde och lite salt. Smaka av! Bre ut den över botten.
- Mixa ihop alla ingredienser till rabarbermoussen. Smaka av! Bre ut den ovanpå chokladmoussen.
- Ställ in i kylen minst 2 timmar. Servera och njut!
Imponera vännerna med en lyxig moussetårta!
En moussetårta som både ser och smakar otrolig! Du har alltså inte bara smaken och looken på tårtan att överraska gästerna med, utan också den hemliga ingrediensen att avslöja: silkesmjuk tofu! Tack vare silkestofun blir moussen på din moussetårta extra krämig och god. Stort tack till Josefine Krüger (@yogakoket.se på Instagram) som har skapat receptet! 💛
Blir det moussetårta till dessert?
Det här receptet på moussetårta är riktigt gott, men vi har också fler! Spana in vår receptbank med 100+ recept för mer inspiration.
Recept av Josefin Krüger
Sockerfri kladdkaka med dadlar
ca 1h
|
Silkestofu
Recept av Yipin
Påsktårta med vit choklad och citron
ca 1h
|
Silkestofu
Recept av Yipin
Vegansk chokladmousse
15 min
|
Silkestofu
Recept av Yipin
Vegansk jordgubbstårta med vit choklad
20 min
|
Silkestofu
Recept av Josefin Krüger
Glutenfri rabarberpaj med vaniljsås
45 min
|
Silkestofu
Recept av Malin Lindkvist
Krämig jordnötspaj med silkestofu
20 min
|
Silkestofu
Recept av Yipin
Vegansk jordgubbscheesecake med vit choklad
30 min
|
Silkestofu
Recept av Yipin
Vit chokladmousse med hallon
15 min
|
Silkestofu