Recept av Josefin Krüger
ca 2h |8-12 portioner

Du behöver

Tårtbotten:

  • 3 dl mandlar
  • 2 dl havregryn
  • 16 st färska dadlar
  • 1/2 dl kokosolja, smält
  • 1-2 msk vatten
  • flingsalt efter smak

Chokladmousse:

  • 200g Yipin silkesmjuk tofu
  • 200g mörk choklad
  • 1/2 dl kokosgrädde
  • salt efter smak

Rabarbermousse:

  • 200g Yipin silkesmjuk tofu
  • 1/2-1 dl rabarbersaft
  • 1 dl kokosgrädde
  • 1-2 msk agavesirap
  • 1/2 tsk vaniljpulver

Så gör du

  1. Lägg alla ingredienser till botten i en mixer. Mixa ihop till en deg. Smaka av! Tryck ut i en liten springform.
  2. Smält den mörka chokladen. Mixa ihop tillsammans med tofu, kokosgrädde och lite salt. Smaka av! Bre ut den över botten.
  3. Mixa ihop alla ingredienser till rabarbermoussen. Smaka av! Bre ut den ovanpå chokladmoussen.
  4. Ställ in i kylen minst 2 timmar. Servera och njut!

 

Imponera vännerna med en lyxig moussetårta!

En moussetårta som både ser och smakar otrolig! Du har alltså inte bara smaken och looken på tårtan att överraska gästerna med, utan också den hemliga ingrediensen att avslöja: silkesmjuk tofu! Tack vare silkestofun blir moussen på din moussetårta extra krämig och god. Stort tack till Josefine Krüger (@yogakoket.se på Instagram) som har skapat receptet! 💛