Recept av Josefin Krüger
5 min |8-10 portioner

Du behöver

  • 400g silkesmjuk tofu
  • 2 dl kokosgrädde
  • 2 msk agavesirap
  • 1 krm vaniljpulver
  • 1 nypa salt

 

Så gör du

  1. I med alla ingredienser i en mixer och mixa till en slät sås.
  2. Baka tillsammans med ett av våra söta recept; en rabarberpaj eller kladdkaka kanske?🍰
  3. Ringla över den glutenfria vaniljsåsen och njut!

 

Silkesmjuk tofu

Vår 400g silkesmjuka tofu kan ersätta alltifrån yoghurt och gräddfil till ägg i en pajstanning. Den redan extra mjuka silkestofun kan vispas eller mixas för att få den ännu slätare, så som i denna glutenfria vaniljsås. Då får du den perfekta krämiga basen i maträtter, smoothies och såser såväl som i bakverk och desserter.

Tips!! Blanda den med smält choklad, valfri sötning (till exempel agavesirap, honung eller socker) och vips så har du en riktigt god chokladmousse 🍫😋

 

Vad ska du baka tillsammans med vaniljsåsen? 

Tillsammans med den här magiska vaniljsåsen måste du bara testa att baka en av våra otroliga desserter! Vad sägs om en vegansk kladdkaka eller en glutenfri rabarberpaj, till exempel? Den veganska kladdkakan bakas även den med vår silkesmjuka tofu. Det här receptet är skapat av receptkreatören Josefin Krüger som inspirerar med sina recept på @yogakoket.se. Josefin har även bakat den goda rabarberpajen som passar perfekt till vaniljsåsen.