Recept av Yipin
20 min
|2 portioner
Du behöver
- 200 g Yipin friterad tofu
- 1 ½ dl bulgur
- 3 dl tärnad vattenmelon
- ½ gurka
- ½ rödlök
- valfri blandsallad
- 150 g valfri fetaost
- salt och peppar
Dressing
- 3 msk olivolja
- ½ msk vitvinsvinäger
- 1 msk färskpressad citron eller lime
- 1 cm färsk riven ingefära
- salt och peppar
Tillbehör
- färsk bladpersilja
- valnötter
Tips!
Köp Yipin friterad tofu online hos ICA, Hemköp eller Coop.
Så gör du
- Koka bulgur enligt anvisningar på förpackningen.
- På medelhög värme, stek tofun i neutral olja i ca 5 minuter, tills den får en gyllene och krispig yta. Under tiden, blanda dressingen i en skål.
- Skär gurka och vattenmelon i kuber samt rödlök i smala skivor och lägg i en stor skål tillsammans med valfri sallad och bulgur. Blanda ihop med dressingen.
- Blanda härefter ned den stekta tofun, smula ned fetaost och toppa med hackad persilja och valnötter.
- Njut av en fräsch kall bulgursallad!
Friterad tofu <3 kall bulgursallad
Visst var det fräscht och gott? Det här är en klockren sallad på varma och soliga dagar som dessutom är fullt av näring och protein. Ja, vår friterade tofu innehåller hela 17 g protein per 100 g!
Vi rekommenderar att servera kall bulgursallad som fräscht tillbehör till en större måltid, eller som två större portioner i sig. Den går utmärkt att göra salladen både glutenfri och vegansk genom att välja en glutenfri bulgur och vegansk fetaost.
Vår färdigfriterade tofu tillagas bäst i stekpanna på medelhög värme. Stek den gyllene i några minuter precis innan servering så tillför du ett magiskt gott krisp i såväl sallader som grytor och wok.
Du kanske också gillar
Recept av Yipin
Vegansk skagensallad
15 min
|
Tofuröra skagen
Recept av Carin, Receptbuketten
Rotfruktssallad med rökt tofu
45 min
|
Alspånsrökt tofu
Recept av Emilia Milosavljevic
Thaisallad med jordnötstofu
45 min
|
Fast tofu naturell
Recept av Yipin
Vegansk caesarsallad med rökt tofu
20 min
|
Alspånsrökt tofu