Kall bulgursallad med friterad tofu
Vattenmelon i sallad kan vara bland det finaste vi har. Det passar utmärkt i en kall bulgursallad och blir som godast om du kombinerar det med fetaost, valnötter och krispig friterad tofu. Den perfekta mixen av krispigt och fräscht så att säga. På bara 20 minuter har du salladen serverad, och passar utmärkt som en måltid för sig själv, eller som tillbehör på en buffé eller grillkväll. Psst! Salladen gör du enkelt helt vegansk om du väljer en vegansk fetaost.
Vattenmelon i sallad kan vara bland det finaste vi har. Det passar utmärkt i en kall bulgursallad och blir som godast om du kombinerar det med fetaost, valnötter och krispig friterad tofu. Den perfekta mixen av krispigt och fräscht så att säga. På bara 20 minuter har du salladen serverad, och passar utmärkt som en måltid för sig själv, eller som tillbehör på en buffé eller grillkväll. Psst! Salladen gör du enkelt helt vegansk om du väljer en vegansk fetaost.
Du behöver
- 200 g Yipin friterad tofu
- 1 ½ dl bulgur
- 3 dl tärnad vattenmelon
- ½ gurka
- ½ rödlök
- valfri blandsallad
- 150 g valfri fetaost
- salt och peppar
Dressing
- 3 msk olivolja
- ½ msk vitvinsvinäger
- 1 msk färskpressad citron eller lime
- 1 cm färsk riven ingefära
- salt och peppar
Tillbehör
- färsk bladpersilja
- valnötter
Tips!
Köp Yipin friterad tofu online hos ICA, Hemköp eller Coop.
Så gör du
- Koka bulgur enligt anvisningar på förpackningen.
- På medelhög värme, stek tofun i neutral olja i ca 5 minuter, tills den får en gyllene och krispig yta. Under tiden, blanda dressingen i en skål.
- Skär gurka och vattenmelon i kuber samt rödlök i smala skivor och lägg i en stor skål tillsammans med valfri sallad och bulgur. Blanda ihop med dressingen.
- Blanda härefter ned den stekta tofun, smula ned fetaost och toppa med hackad persilja och valnötter.
- Njut av en fräsch kall bulgursallad!
Friterad tofu <3 kall bulgursallad
Visst var det fräscht och gott? Det här är en klockren sallad på varma och soliga dagar som dessutom är fullt av näring och protein. Ja, vår friterade tofu innehåller hela 17 g protein per 100 g!
Vi rekommenderar att servera kall bulgursallad som fräscht tillbehör till en större måltid, eller som två större portioner i sig. Den går utmärkt att göra salladen både glutenfri och vegansk genom att välja en glutenfri bulgur och vegansk fetaost.
Vår färdigfriterade tofu tillagas bäst i stekpanna på medelhög värme. Stek den gyllene i några minuter precis innan servering så tillför du ett magiskt gott krisp i såväl sallader som grytor och wok.