Gul curry med friterad tofu
Dagens middag? Gul curry med friterad tofu! För vad passar väl bättre än just en värmande och smakrik gryta under kyliga dagar? Här har du en smakrik gul currygryta med tofu som är mustig, lättlagad och sagolikt god. Med stekt friterad tofu istället för kyckling blir grytan schysstare mot miljön, och dessutom helt vegansk. Det betyder att hela sällskapet, oavsett kosthållning, kan njuta av den. Toppen, eller hur?
Dagens middag? Gul curry med friterad tofu! För vad passar väl bättre än just en värmande och smakrik gryta under kyliga dagar? Här har du en smakrik gul currygryta med tofu som är mustig, lättlagad och sagolikt god. Med stekt friterad tofu istället för kyckling blir grytan schysstare mot miljön, och dessutom helt vegansk. Det betyder att hela sällskapet, oavsett kosthållning, kan njuta av den. Toppen, eller hur?
Du behöver
- 200 g Yipin friterad tofu
- 1 pkt kikärtor, ca 400 g (alt. byt ut mot 1 ytterligare pkt friterad tofu)
- ½ gul paprika
- ½ röd paprika
- 1 broccoli
- 2 msk rapsolja
- 1 msk gul curry, mild
- 2 msk vetemjöl
- ca 4 dl grönsaksbuljong (1 buljongtärning + 4 dl vatten)
- 2 dl valfri matlagningsgrädde
- vitpeppar
- salt
Tillbehör
- färsk persilja
- ris
Tips!
Handla Yipin friterad tofu på ICA, Hemköp eller Coop.
Så gör du
- Koka riset enligt anvisningar på förpackningen.
- Skär paprika och broccoli i mindre bitar. Värm upp olja i en gryta, lägg i grönsakerna och fräs på medelvärme i ett par minuter.
- Strö över curryn och blanda runt. Strö över vetemjöl. Tillsätt buljong och grädde och koka upp, sjud i några minuter. Smaka av med salt och peppar.
- Medan grytan står och puttrar, stek den friterade tofun i olja i cirka 3-5 minuter.
- Häll av och skölj kokta kikärtor, lägg ner tillsammans med den friterade tofun i grytan och låt puttra i ett par minuter till. Strö över persilja och servera din tofu curry med ris.
Denna tofu curry blir särskilt god med friterad tofu som passar perfekt i grytor och wok. Yipin friterad tofu är färdigtärnad, saftig och har en friterad yta som ger bra tuggmotstånd. Tofubitarna håller ihop bra i grytor och drar dessutom åt sig smaker som ett riktigt proffs. Friterad tofu i grytor är en god genväg till smakrik tofu, helt enkelt! Tänk på att alltid steka tofun innan du blandar ned den i grytan, woken eller i en smarrig sås, om du vill ha extra tugg och krisp på tofun.