Grönkålssallad med granatäpple
En fräsch grönkålssallad med granatäpple och apelsinmarinerad tofu! Grönkålen masseras med olivolja och serveras med krispiga granatäpplekärnor och smakrik stekt tofu. Mums, med andra ord! Vill du ha ett fräscht och lätt tillbehör till buffén eller festligheterna? Då är vår grönkålssallad perfekt!
En fräsch grönkålssallad med granatäpple och apelsinmarinerad tofu! Grönkålen masseras med olivolja och serveras med krispiga granatäpplekärnor och smakrik stekt tofu. Mums, med andra ord! Vill du ha ett fräscht och lätt tillbehör till buffén eller festligheterna? Då är vår grönkålssallad perfekt!
Du behöver
- 230 g Yipin extra fast tofu
- 100 g grönkål
- 1 rött äpple
- 1 apelsin
- 1 granatäpple
- ½ dl russin
- 1 dl valnötter
Tofumarinad
- olivolja
- apelsinskal och saft från ½ apelsin
- 1 tsk riven ingefära
- salt och peppar
Dressing
- apelsinsaft från ½ apelsin
- olivolja och vinäger efter smak
- salt och peppar
Tips!
Yipin extra fast tofu naturell finns att köpa på Mathem och i vegokylen i fysisk matbutik.
Så gör du
- Tärna tofun i 1 cm stora kuber och blanda sedan alla ingredienser till marinaden i en skål. Lägg i tofun så att den täcks av marinad och låt därefter stå i kylskåp i minst 15 minuter (gärna längre för mer smak).
- Dela grönkål, äpple och apelsin i medelstora bitar. Kärna ur granatäpplet och lägg sedan allt i en stor skål tillsammans med russin och valnötter.
- Hetta upp en stekpanna med olja, häll över tofun och behåll apelsinmarinaden i skålen. Stek krispig på medelhög värme, i cirka 5 minuter på vardera sida eller tills den får en gyllene stekyta. Sänk värmen och addera apelsinmarinaden för att ge tofun ännu rikare smak. Låt tofun absorbera vätskan i några minuter.
- Blanda ihop ingredienserna till grönkålsallad-vinägretten och häll i salladsskålen. Massera härefter in vinägretten i salladen.
- Addera tofun till salladen och voilà! Din grönkålssallad med granatäpple och apelsintofu är redo att avnjutas.
Grönkålssallad = fräscht tillbehör till julbuffén!
Om du vill servera grönkålssallad som huvudrätt eller som tillbehör till annat gott väljer du själv. Kom även ihåg att välja extra fast naturell tofu. Tack vare sin extra fasta konsistens är tofun riktigt enkel att smaksätta, och den drar åt sig smaker som ett proffs. Och det kan vara så enkelt som tre ynka ingredienser; just i detta recept är apelsin, ingefära och olja allt du behöver för en magiskt god tofu.
Grönkålen blir också riktigt god när den masseras med olivolja och apelsinvinägrett. Denna grönkålssallad med granatäpple och svensktillverkad tofu får full pott, helt enkelt!