Sofias favoritrecept
45 min |4 portioner

Du behöver

  • ½ förpackning Yipin woknudlar
  • 200g Yipin friterad tofu
  • 1 gul lök (halvmånar)
  • 2 rivna vitlöksklyftor
  • 2 stora morötter
  • 1 förpackning kikärtor
  • 2 burkar kokosmjölk
  • 2 rågade msk grön curry (efter egen styrka)
  • 1 broccoli
  • rapsolja till stekning
  • 2 msk japansk soja
  • 3 knippor thaibasilika
  • 1 färsk chili
  • 1 röd paprika
  • vegansk fisksås
  • 1 msk färsk ingefära
  • 1 tsk torkad ingefära
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 2 msk sweet chilisås
  • 1 msk mirini
  • 1 grönsaksbuljong
  • 1 msk torkad koriander
  • 1 tsk MSG
  • 1 lime
  • salt & peppar
  • Topping

  • 1 skivad salladslök
  • sesamfrön
  • 1 knippe thaibasilika

Så gör du

  1. Hacka gula löken i breda halvmånar.  
  2. Finhacka vitlöken.  
  3. Hacka morötterna i mynt och broccolin i små buketter.  
  4. Hetta upp en wokpanna med olja och låt löken mjukna lite. Häll på den gröna curryn. Häll ner broccolin och morötterna. Ner med thaibasilikan.  
  5. Häll i den ena kokosmjölken. Låt puttra. Tillsätt en hel röd chili (urkarvad) som ska puttra i grytan tills servering.  
  6. Ner med kikärtorna. Riv ingefära. Låt puttra.  
  7. Häll i den andra kokosmjölken, japansk soja, mirini, sweet chilisås och MSG.  
  8. Ner med resterande kryddor: torkad koriander, vitlökspulver och torkad ingefära. Smula även över grönsaksbuljongen.  
  9. Ta ur chilin från grytan och tillsätt paprikan.  
  10. Hetta upp en stekpanna med olja och ha i den friterade tofun. Salta och peppra. Låt den bli gyllenbrun.  
  11. Nu är det dags för att ha i woknudlarna! Häll i halva paketet woknudlar direkt i grytan, låt puttra.  
  12. Pressa i en hel lime och häll i den veganska fisksåsen i grytan. Rör om.  
  13. Blanda den friterade tofun med den gröna curryn och voilà – nu har du grön curry nudlar med krispig tofu.   

 

Tips! Viktigt att vänta med fisksåsen och lime tills 5 min innan servering, för att minimera risken för den unkna smaken.