Enkel marinad – sriracha och lime
Sriracha älskare? Då har du hittat rätt! Här är ett recept på en enkel marinad som levererar allt; hetta, umami, syra och en hint av sötma – och oj, så gott det blir! 😋 Ja, på 5 minuter och med några få ingredienser har du en färdig marinad som passar till vilket protein du vill. I vårt recept använder vi fast naturell tofu – och anledningen är enkel; tofun suger åt sig marinaden som en svamp, vilket gör varje tugga full av smak. Det blir saftigt, kryddigt och OTROLIGT gott! 😍
Sriracha älskare? Då har du hittat rätt! Här är ett recept på en enkel marinad som levererar allt; hetta, umami, syra och en hint av sötma – och oj, så gott det blir! 😋 Ja, på 5 minuter och med några få ingredienser har du en färdig marinad som passar till vilket protein du vill. I vårt recept använder vi fast naturell tofu – och anledningen är enkel; tofun suger åt sig marinaden som en svamp, vilket gör varje tugga full av smak. Det blir saftigt, kryddigt och OTROLIGT gott! 😍
Du behöver
- 400g Yipin fast tofu naturell
- 1 msk röd sriracha
- 1 msk limejuice + skal
- 1 tsk ingefära
- 1 vitlöksklyfta
- 3 msk japansk soja
- 1 tsk lönnsirap
- 1 tsk sesamolja
Tips!
Handla Yipin fast tofu naturell i vegokylen på ICA, Coop, Hemköp, Willys, City Gross och Mathem.
Så gör du
- Skala och riv ingefära och vitlök i en skål. Riv lime och pressa juice. Tillsätt övriga ingredienser och blanda runt.
- Marinera tofu eller valfritt protein och låt stå i kylskåp i minst 20 min, eller längre för djupare smak.
- Stek i en stekpanna på hög värme med lite olja tills du fått en fin krispig yta. Sänk värmen och stek bitarna i resten av marinaden en kort stund. Servera och njut!
Sriracha marinad = enkel, god och en asiatisk favorit!
Är det här din nya vardagsfavorit? Det tror vi! 😉 Med sriracha, lime, lönnsirap, soja och ingefära får du en fräsch, söt, syrlig och utsökt smakkombo som bjuder på asiatisk touch med lite sting – perfekt till wok, som topping på risrätter eller att grilla. Visst är det en enkel marinad, men full av smak är den också! Vi älskar att använda den till tofu – just för att tofun suger åt sig alla goda smaker så varje tugga blir EXTRA smakrik. Muuuums! Det är snabbt, enkelt och löjligt gott 🤤 Testa själv och känn smaklökarna skutta av glädje!
Vad kan man laga med sriracha tofu?
Prova vår enkla sriracha marinad med tofu eller valfritt protein – perfekt i wok, bowls och asiatiska rätter. Inspireras av många goda recept nedan!