Fridas favoritrecept
5 min |4 portioner

Du behöver

  • 400g Yipin fast tofu naturell
  • 1 msk röd sriracha
  • 1 msk limejuice + skal
  • 1 tsk ingefära
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3 msk japansk soja
  • 1 tsk lönnsirap
  • 1 tsk sesamolja

Tips!

Handla Yipin fast tofu naturell i vegokylen på ICA, Coop, Hemköp, Willys, City Gross och Mathem.

Så gör du

  1. Skala och riv ingefära och vitlök i en skål. Riv lime och pressa juice. Tillsätt övriga ingredienser och blanda runt.
  2. Marinera tofu eller valfritt protein och låt stå i kylskåp i minst 20 min, eller längre för djupare smak.
  3. Stek i en stekpanna på hög värme med lite olja tills du fått en fin krispig yta. Sänk värmen och stek bitarna i resten av marinaden en kort stund. Servera och njut!

 

Sriracha marinad = enkel, god och en asiatisk favorit!

Är det här din nya vardagsfavorit? Det tror vi! 😉 Med sriracha, lime, lönnsirap, soja och ingefära får du en fräsch, söt, syrlig och utsökt smakkombo som bjuder på asiatisk touch med lite sting – perfekt till wok, som topping på risrätter eller att grilla. Visst är det en enkel marinad, men full av smak är den också! Vi älskar att använda den till tofu – just för att tofun suger åt sig alla goda smaker så varje tugga blir EXTRA smakrik. Muuuums! Det är snabbt, enkelt och löjligt gott 🤤 Testa själv och känn smaklökarna skutta av glädje!