Dietistens Val
30 min |4 portioner

Du behöver

  • 400 g Yipin fast tofu naturell
  • 4 msk gochujangpasta*
  • 1 msk risvinäger
  • ½ dl pankoströbröd
  • 1-2 avokados
  • ½ gurka
  • 1 dl vegansk majonnäs
  • 2 dl surkål
  • 8 små tortillabröd
  • 2 tsk japansk soja
  • 2 msk rapsolja
  • 2 kvistar mynta (valfritt)

*Gochujangpasta går att ersätta med sriracha, blandat med lite honung eller lönnsirap!

 

Tips!

Hitta Yipin fast tofu naturell i vegokylen i matbutiken, eller beställ online på Mathem.

 

Så gör du

  1. Torka vätska från tofun med hushållspapper eller med en ren kökshandduk. Skär den sedan i cirka 1,5 x 1,5 cm kuber.
  2. Blanda gochujangpasta*, risvinäger och soja i en skål. Lägg tofun i marinaden och blanda.
  3. Häll upp panko på ett fat och vänd den marinerade tofun i dem. Se till så att pankoflingorna täcker tofuns alla sidor.
  4. Hetta upp oljan i en panna och stek tofun  gyllene och krispig på medelhög värme. Skiva grönsakerna under tiden.
  5. Blanda ner majonnäsen i skålen med resterna av marinaden. Dela avokado och gurka i mindre bitar.
  6. Servera nystekt pankopanerad tofu med avokado, gurka, surkål och gochujangmajonnäs i tortillabröd. Strö över myntablad om du vill. Nu är det äntligen dags att njuta av dina veganska tacos!

 

Svensk tofu av familjen Lu

Vår familj tillverkar tofun i Vallentuna enligt ett familjerecept som gått i generationer, av ekologiska sojabönor från Frankrike. Här använder vi vår fasta naturella tofu. Den får ett härligt krispigt yttre, och saftigt inre, när den paneras!

Detta recept kommer från dietisterna och receptkreatörerna Caroline Wilbois och Johanna Andersson, som en del av deras kokboken Dietistens val – vardagsmat som gör skillnad.

 

Har du provat receptet?

Tagga @yipin.se i en bild på Instagram, vi älskar att bli inspirerade! <3