Fredag: Asiatiska tacos med krispig tofu
Utmana normen och servera asiatiska tacos på tacofredag! Med krispig pankopanerad tofu blir det sannerligen ett vinnande koncept. Receptet är från dietisterna och receptkreatörerna Caroline Wilbois och Johanna Andersson, där den panerade tofun dansar loss vid sidan om avokado, surkål och gurka för att sedan toppas med färsk mynta. Tips! Surkål kan med fördel bytas mot valfri kål.
Utmana normen och servera asiatiska tacos på tacofredag! Med krispig pankopanerad tofu blir det sannerligen ett vinnande koncept. Receptet är från dietisterna och receptkreatörerna Caroline Wilbois och Johanna Andersson, där den panerade tofun dansar loss vid sidan om avokado, surkål och gurka för att sedan toppas med färsk mynta. Tips! Surkål kan med fördel bytas mot valfri kål.
Du behöver
- 400 g Yipin fast tofu naturell
- 4 msk gochujangpasta*
- 1 msk risvinäger
- ½ dl pankoströbröd
- 1-2 avokados
- ½ gurka
- 1 dl vegansk majonnäs
- 2 dl surkål
- 8 små tortillabröd
- 2 tsk japansk soja
- 2 msk rapsolja
- 2 kvistar mynta (valfritt)
*Gochujangpasta går att ersätta med sriracha, blandat med lite honung eller lönnsirap!
Tips!
Hitta Yipin fast tofu naturell i vegokylen i matbutiken, eller beställ online på Mathem.
Så gör du
- Torka vätska från tofun med hushållspapper eller med en ren kökshandduk. Skär den sedan i cirka 1,5 x 1,5 cm kuber.
- Blanda gochujangpasta*, risvinäger och soja i en skål. Lägg tofun i marinaden och blanda.
- Häll upp panko på ett fat och vänd den marinerade tofun i dem. Se till så att pankoflingorna täcker tofuns alla sidor.
- Hetta upp oljan i en panna och stek tofun gyllene och krispig på medelhög värme. Skiva grönsakerna under tiden.
- Blanda ner majonnäsen i skålen med resterna av marinaden. Dela avokado och gurka i mindre bitar.
- Servera nystekt pankopanerad tofu med avokado, gurka, surkål och gochujangmajonnäs i tortillabröd. Strö över myntablad om du vill. Nu är det äntligen dags att njuta av dina veganska tacos!
Svensk tofu av familjen Lu
Vår familj tillverkar tofun i Vallentuna enligt ett familjerecept som gått i generationer, av ekologiska sojabönor från Frankrike. Här använder vi vår fasta naturella tofu. Den får ett härligt krispigt yttre, och saftigt inre, när den paneras!
Detta recept kommer från dietisterna och receptkreatörerna Caroline Wilbois och Johanna Andersson, som en del av deras kokboken Dietistens val – vardagsmat som gör skillnad.
Har du provat receptet?
Tagga @yipin.se i en bild på Instagram, vi älskar att bli inspirerade! <3
Veckomeny – hitta fler favoriter!
Är tofu nyttigt? Vad är tofu?
Ja, vad är tofu egentligen? Jo, proteinrik mat gjord på rena råvaror, närmare bestämt sojabönor, vatten och mineralsalt. I Asien har tofun hyllats för sina hälsofördelar och mångsidighet i över 2000 år.
Läs mer i tofuguiden och bli tofuexpert med vår familj!
Legenden säger att tofu har funnits lääänge. Men vad är tofu egentligen, var kommer det ifrån och hur tillverkas det? Här är artikeln för dig som är ny på tofu.
Alltfler äter växtbaserad mat oftare; en kost som rekommenderas av dietister och kostvetare. Men tofu då? Är det nyttigt? Läs vidare och lär dig om 5 hälsofördelar med tofu.
Vad är vägen till en tofuskeptikers hjärta? Svaret är enkelt: knaprig och krispig tofu. Och tro det eller ej, men vägen dit är både snabb och enkel. Här har vi samlat 3 knep för att få tofun riktigt krispig.