Sallys favoritrecept
30 min |2 portioner

Du behöver

  • 100g Yipin glasnudlar
  • 400 ml kokosmjölk
  • 200g Yipin friterad tofu
  • 200g champinjoner
  • 1 gul lök
  • 1-2 röd chili
  • 1 citrongräs
  • 10 sockerärtor (valfritt)
  • 1/2 msk strösocker
  • 1 msk valfri fisksås
  • 1 bit galangal eller ingefära (ca. 2 cm)
  • 1 grönsaks- eller kycklingbuljong
  • 1-2 st lime
  • 2 dl vatten
  • olja till stekning
  • salt
  • salladslök
  • färsk koriander

Tips! 

Handla Yipin glasnudlar på bl.a. Hemköp eller City Gross.

Så gör du

  1. Kärna ur och strimla chilin. Krossa roten på citrongräset och skär det i bitar. Grovhacka lök och riv ingefära eller galangal.
  2. Fräs lök, citrongräs, chili och ingefära eller galangal i olja. Tillsätt fisksås, socker, limejuice, kokosmjölk, buljong och vatten. Låt koka på medelhög värme i 15 min.
  3. Skiva champinjoner och lägg i soppan tillsammans med tofu. Höj värmen och låt koka upp. Lägg i glasnudlarna och sockerärtorna och låt puttra i 3 min.
  4. Toppa med skivad salladslök och färsk koriander, servera och njut!

 

Koko för kokosmjölk 🤪

Kokosmjölk används ofta som en bas i asiatiska soppor, inte minst för att det bidrar med mycket smak och krämighet. Dessutom innehåller kokosmjölk gott om nyttiga fetter, det är laktosfritt och lätt för magen att smälta och det är naturligt växtbaserat. Inte konstigt att det är en så populär ingrediens i asiatiska soppor, och i det asiatiska köket i stort! 👌

 

NYHET! Yipin glasnudlar 

Har du spanat in våra nya glasnudlar i affären än? Glasnudlar passar inte bara utmärkt i asiatiska soppor, utan även i fräscha sallader, vårrullar och diverse wokrätter! 🍜