Klassisk nyårsmeny med en twist
Nyår är runt hörnet och peppen för en nystart har aldrig varit större. Här är en vegansk variant av en klassisk nyårsmeny – med en twist. Det är tre rätter som ger dig goda smaker av krämig skagen, krispig örtmarinerad tofu och silkeslen chokladmousse. Rätterna passar alla oavsett om gästen är vegan, glutenintolerant eller allätare. Du behöver bara gilla riktigt god mat. Det här är min absoluta favorit-meny, häng med på en riktig matfest! /Yipin-Stina
1. Förrätt: Avokado med vegansk skagen
Inled kvällen med en förtrollande god förrätt, nämligen avokado med skagenröra i vegansk tappning! Det är en twist på den klassiska toast skagen och är löjligt snabblagad! Med vår färdiga, veganska skagenröra är den klar på långt under 15 minuter. Helt perfekt om gästerna redan är på ingång eller om du vill lägga mer tid på huvudrätten eller desserten. Time to impress!
Till receptet >
2. Huvudrätt: Risotto med örtmarinerad tofu och svamp
Nu glider huvudakten som är en riktig pangrätt! Med denna krämiga risotto kan du drömma dig bort till Italien. Risotton kombinerar krämighet med krisp från den stekta tofun. Receptet är dessutom helt veganskt om du använder växtbaserad parmesan och växtbaserat smör. Buon appetito!
Till receptet >
3. Efterrätt: Chokladmousse med mandel och hallon
Hur avslutar du nyårskvällen på högsta nivå? Svaret är enkelt; med en farligt god chokladmousse! Det är en riktig hit faktiskt, om du gör den med vår mjuka silkestofu. Den är både lyxig och magiskt god, och du gör den på fem enkla ingredienser. Toppa med krossad mandel, hallon och grädde. Psst! För glutenfri; välj en växtbaserad grädde utan gluten, till exempel sojabaserad grädde.
Till receptet >
Gott nytt 2023!
Hittade du någon matinspiration från min ”klassiska” meny? Så kul! En vegansk och klassisk nyårsmeny är ett säkert kort för ett bra avslut på 2023, så låt festen börja!
Sugen på mer festlig inspiration?
Är en av årets stora högtider runt hörnet, eller ska du ha fest? Då är veganska snittar världens bästa idé. Här har vi listat fem snittar som vi älskar!
Vad är vägen till en tofuskeptikers hjärta? Svaret är enkelt: knaprig och krispig tofu. Och tro det eller ej, men vägen dit är både snabb och enkel. Här har vi samlat 3 knep för att få tofun riktigt krispig.
Söker du inspiration inför nyårsfirandet? Perfekt! Här delar Yipin-Jenny med sig av tre spännande rätter fyllda av smak. Recepten är helt veganska och är säkra att imponera på alla gäster oavsett kosthållning!