Wokade grönsaker med rostade jordnötter
Krispiga, wokade grönsaker med rostade jordnötter och stekt marinerad tofu. En pang-middag fylld av protein och smak, klar på bara 20 minuter! I receptet används svensktillverkad marinerad tofu som steks krispig och tillför extra protein till rätten: hela 18,4 g protein! Älskar du smaker av sojasås, ingefära, vitlök och jordnötter så kan denna grönsakswok bli din nya favorit-vardagsrätt!
Krispiga, wokade grönsaker med rostade jordnötter och stekt marinerad tofu. En pang-middag fylld av protein och smak, klar på bara 20 minuter! I receptet används svensktillverkad marinerad tofu som steks krispig och tillför extra protein till rätten: hela 18,4 g protein! Älskar du smaker av sojasås, ingefära, vitlök och jordnötter så kan denna grönsakswok bli din nya favorit-vardagsrätt!
Du behöver
- 230 g Yipin tofu sojasås och ingefära
- neutral olja
- 100 g sockerärtor
- 1 röd paprika
- 2 morötter
- 1 vitlöksklyfta
- 1 cm ingefära
- salt och peppar
- 1 dl jordnötter
- 2 portioner ris
Tillbehör
- färsk koriander
- chiliflakes
Tips!
Köp Yipin tofu sojasås & ingefära på Mathem.
Så gör du
- Koka ris enligt anvisningar på förpackningen.
- Torka av tofun med en ren kökshandduk och pressa sedan ur vatten i någon minut. Skär därefter tofun i 1,5 cm stora kuber. Strimla morötterna tunt och skär paprika i medelstora bitar (eller använd färdiga wokade grönsaker-mix). Riv ingefära och vitlök.
- I en wokpanna på medelhög värme, rosta jordnötter i några minuter och lägg åt sidan. Addera sedan olja och sojasås och stek tofun gyllene på alla sidor i totalt ca 10 minuter. Lägg sedan tofun åt sidan.
- Tillsätt alla grönsaker, ingefära och vitlök i pannan och stek i olja på hög-medelhög värme tills de mjuknat något. Smaka även av med salt och peppar. Blanda till sist i tofun försiktigt och låt värmas upp i någon minut.
- Servera dina wokade grönsaker med ris, toppa med jordnötter, koriander samt chiliflakes. Mums!
Wokade grönsaker = enkel vardagsräddare!
Visst är denna grönsakswok galet gott? Det är både nyttigt, fräscht och vegetariskt. Här används en marinerad tofu för att ge rätten extra protein (18,4 protein extra per portion, för att vara exakt!). Vår tofu tillverkas av EU-ekologiska sojabönor i Vallentuna av familjen Lu, enligt ett familjerecept som gått i flera generationer.
En marinerad nyhet! Vår sprillans nya marinerade tofu som har en fyllig smak av sojasås och ingefära. Den passar utmärkt i en wok och andra asiatiska rätter, istället för kyckling, till exempel. Hittar du inte vår marinerade tofu i butik så kan du också smaksätta vår naturella tofu själv, direkt i stekpannan. Då rekommenderar vi att addera en extra matsked ljus sojasås och en tesked sesamolja i pannan. Gott!!