Recept av Yipin
20 min
|2 portioner
Du behöver
- 100g Yipin glasnudlar
- 200g Yipin friterad tofu
- 10 shiitakesvampar
- ½ dl sojasås
- 2 msk citronjuice
- 1 msk agavesirap
- 1 msk srirachasås
- 1 msk sesamolja
- 2 morötter
- 1 paprika
- 4 dl spenat
Topping:
- salladslök
- sesamfrön
Tips!
Köp hem Yipin friterad tofu från Mathem.
Så gör du
- Skiva shiitakesvampen och skär morötter och paprika i stavar.
- Koka upp glasnudlarna enligt anvisningar på förpackningen.
- Häll de flytande ingredienserna i en wok-/stekpanna och värm upp.
- I med svampen och stek upp tills såsen tjocknat och häll sedan över svampblandningen i en skål.
- I samma panna wokar du sedan tofun, paprikan, spenaten och morötterna tills de har mjuknat. Tilsätt sedan glasnudlarna och svampblandningen.
- Nu är woken redo att avnjutas med hackad salladslök och sesamfrön!
Gott behöver inte vara svårt!
För vem kunde tro att något såhär gott går så snabbt att laga? Dessutom är det underbart enkelt och lite extra fräscht med glasnudlar tycker vi. De är tunnare och lite spänstigare än de klassiska äggnudlarna, samtidigt som glasnudlar är ett naturligt glutenfritt alternativ.
Psst! Sugen på mer asiatiskt till middag? Kika in 5 goda recept i vår artikel: Asiatisk middag – 5 goda recept, eller scrolla ned för fler tips på recept med glasnudlar.
Fler recept med glasnudlar
Recept av Yipin
Asiatisk soppa med glasnudlar
30 min
|
Glasnudlar
Recept av Yipin
Vietnamesisk nudelsallad med hoisinsås
20 min
|
Glasnudlar
Recept av Yipin
Asiatisk tempeh-sallad med glasnudlar
15 min
|
Tempeh teriyaki
Recept av Yipin
Vietnamesiska vårrullar med alspånsrökt tofu
30 min
|
Alspånsrökt tofu