Recept av Amelie Johansson
15 min |4 portioner

Du behöver

  • 1 paket (400g) Yipin silkesmjuk tofu
  • 2 msk näringsjäst
  • ½ tsk muskot
  • ½ tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 5 dl makaroner

Så gör du

  1. Koka makaronerna i saltat vatten enligt anvisningarna på paketet.
  2. Under tiden som pastan kokar, mixa Yipin silkesmjuk tofu, näringsjäst, muskot och salt i en blender eller med en mixerstav. Mixa tills du får en krämig och slät sås.
  3. Häll av pastavattnet och blanda pastan med såsen.
  4. Servera de veganska stuvade makaronerna tillsammans med vegansk korv, köttbullar eller varför inte Yipin alspånsrökt tofu!
  5. Smaklig måltid! 😋

 

Veganska stuvade makaroner – ett recept med silkestofu

Snabbmat-husman som är både vegansk och proteinrik. Yipin silkesmjuka tofu är hemligheten bakom den krämiga basen och kan även användas i smoothies och såser såväl som i bakverk och desserter. Bara att mixa eller vispa silkestofun krämig och slät så kan den ersätta alltifrån yoghurt och gräddfil till ägg i en pajstanning. Köp hem vår silkesmjuka tofu och testa, det kommer bli en ny favorit bas i alla dina maträtter!

Recept av Amelie Johansson

Receptet är skapat av Amelie Johansson som inspirerar med sina hälsosamma maträtter på instagram. Testa även hennes glutenfria och laktosfria recept på krispig kokospanerad tofu. Ja du läste rätt, panering med kokos. Mums! 🥥